Αίτημα υπέβαλλε η ανακρίτρια στον ΕΟΦ για την κεταμίνη που βρέθηκε στη Τζωρτζίνα

Αίτημα υπέβαλλε η ανακρίτρια στον ΕΟΦ για την κεταμίνη που βρέθηκε στη Τζωρτζίνα

Αίτημα προς τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) υπέβαλε η 18η τακτική ανακρίτρια, που χειρίζεται την πολύκροτη υπόθεση της δολοφονίας της 9χρονης Τζωρτζίνας, προκειμένου να της διαβιβαστούν στοιχεία για την ουσία κεταμίνη, η οποία εντοπίστηκε στο μεταθανάτιο αίμα της πρωτότοκης κόρης της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη.

H ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα ζητά συγκεκριμένα, να ενημερωθεί επί των εξής ζητημάτων:

 

– Πού έχει διανεμηθεί η συγκεκριμένη ουσία στην Ελλάδα και

 

– Με ποιον τρόπο μπορεί να την προμηθευτεί κάποιος νόμιμα ή και παράνομα, με στόχευση κυρίως στην ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας.

 

Παράλληλα, η δικαστική λειτουργός συνεχίζει να εξετάζει ως μάρτυρες γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων που νοσηλεύτηκε η Τζωρτζίνα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι σήμερα, στο πλαίσιο της έρευνας, κατέθεσαν πέντε νοσηλευτές του Καραμανδάνειου νοσοκομείου αναφορικά με τις συνθήκες νοσηλείας αλλά και την κλινική εικόνα του παιδιού. Οι καταθέσεις φέρονται να επικεντρώνονται στην ημέρα, πριν από περίπου ένα χρόνο, που το 9χρονο παιδί πήγε στο νοσοκομείο με την κατηγορούμενη, πλέον, μητέρα της να αναφέρει ότι έχει σπασμούς και τους γιατρούς να αναζητούν τις αιτίες του προβλήματος. Ήταν οι κρίσιμες ημέρες που η υγιέστατη Τζωρτζίνα υπέστη καρδιακή ανακοπή και μετά από τις δραματικές προσπάθειες οι γιατροί κατάφεραν να την επαναφέρουν στη ζωή αλλά στη συνέχεια διαγνώστηκε με εγκεφαλοπάθεια.

 

Οι μαρτυρίες δυο νοσηλευτριών εκτιμάται ότι είναι κομβικής σημασίας. Η πρώτη νοσηλεύτρια φέρεται να δέχτηκε την ερώτηση από την Ρούλα Πισπιρίγκου για το ενδεχόμενο ύπαρξης κάμερας στο δωμάτιο του παιδιού ενώ η δεύτερη είναι εκείνη που εμφανίζεται να την κάλεσε με νωχελικό τρόπο ενώ το παιδί, όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια, ψυχορραγούσε. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα επόμενα εικοσιτετράωρα θα περάσουν το κατώφλι της ανακρίτριας γιατροί, μεταξύ των οποίων, κάποιοι που δεν είχαν εξεταστεί στο στάδιο της προανάκρισης.

 

Την ίδια ώρα, ο Μάνος Δασκαλάκης φέρεται αναζητά τρόπους να στηρίξει το έργο της ανάκρισης αλλά και την κατηγορία σε βάρος της εν διαστάσει συζύγου του. Πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι ανοικτό το ενδεχόμενο ο 30χρονος να καταθέσει αίτημα προς την δικαστική λειτουργό ώστε να απευθυνθεί στην προμηθεύτρια εταιρεία του απινιδωτή-βηματοδότη, που είχε τοποθετηθεί στην 9χρονη, προκειμένου να αναζητήσει ενδεχόμενα στοιχεία από τα οποία να προκύπτει με ασφάλεια η ώρα καταγραφής που ξεκίνησε η δυσλειτουργία στην καρδιά του παιδιού.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό