Ακόμη ένα πολύνεκρο τροχαίο, αυτήν τη φορά στην Εγνατία Οδό Ξάνθης-Καβάλας

Ακόμη ένα πολύνεκρο τροχαίο, αυτήν τη φορά στην Εγνατία Οδό Ξάνθης-Καβάλας

Το όχημα ανατράπηκε μετά από πρόσκρουση στις προστατευτικές μπάρες του δρόμου-Ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα όταν αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών τού έκαναν σήμα να σταματήσει

Δεν πρόλαβαν να περάσουν 48 ώρες από το τραγικό πολύνεκρο τροχαίο στη Γαληψό της Καβάλας και ένα ακόμη τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε στην ευρύτερη περιοχή, αυτήν τη φορά στην Εγνατία Οδό Ξάνθης-Καβάλας, με τον απολογισμό να είναι δύο νεκροί και αρκετοί τραυματίες.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από την Αστυνομία, το όχημα, το οποίο οδηγούσε διακινητής παράτυπων μεταναστών, καρφώθηκε στις προστατευτικές μπάρες του δρόμου και ανετράπη.

Στο όχημα, το οποίο ανέπτυξε ταχύτητα όταν αστυνομικοί του έκαναν σήμα να σταματήσει, επέβαιναν 13 μη νόμιμοι μετανάστες. Νεκροί είναι ο διακινητής που οδηγούσε το όχημα και ένας μετανάστης, ενώ οι υπόλοιποι τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο της Ξάνθης.

 

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για το δυστύχημα

Χθες (4-6-2022) πρωινές ώρες, στο ύψος του δυτικού κόμβου της Εγνατίας Οδού Κομοτηνής-Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης πραγματοποίησαν σήμα στάσης σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που κινούνταν στην οδό, πλην όμως ο οδηγός δε συμμορφώθηκε και συνέχισε την πορεία του, αναπτύσσοντας ταχύτητα και οδηγώντας επικίνδυνα.

Τελικά το όχημα εντοπίσθηκε στην Εγνατία Οδό Ξάνθης-Καβάλας (μεταξύ οικισμών Βανιάνου-Ζαρκαδιάς) να έχει ανατραπεί μετά από πρόσκρουση σε προστατευτικές μπάρες.

Από το ατύχημα τραυματίσθηκαν θανάσιμα ο οδηγός του οχήματος, ο οποίος μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα δεκατρείς (13) μη νόμιμους μετανάστες, εκ των οποίων ένας διακινούμενος τραυματίσθηκε επίσης θανάσιμα.

Οι δύο θανάσιμα τραυματισμένοι (οδηγός και διακινούμενος) και 12 ακόμη διακινούμενοι που επέβαιναν στο όχημα μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Ξάνθης.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός-διακινητής είχε απασχολήσει στο παρελθόν και έχει εκτίσει σχετικές ποινές φυλάκισης για ανάλογα, καθώς και άλλα αδικήματα.

Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα και ένα ζεύγος πινακίδων κυκλοφορίας, για τις οποίες είχε δηλωθεί κλοπή την 7-4-2022 σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό