Άλλοι μετρούν χειροκροτήματα και άλλοι …λάικς

Άλλοι μετρούν χειροκροτήματα και άλλοι …λάικς

Άλλοι μετρούν χειροκροτήματα και άλλοι …λάικς

Θύμωσαν, λέει, οι Τούρκοι, επειδή στην Γερουσία των ΗΠΑ, τον χειροκρότησαν τον Μητσοτάκη 42 φορές. Εντάξει, άλλοι σε τοπικό επίπεδο μετρούν τα λάικς και αναλόγως πράττουν. Και εντάξει ο δήμαρχος που δείχνει να δέχεται την κριτική, υπάρχουν όμως τριγύρω του και αυτοί που μόνο να τους υμνείς επιθυμούν. Τι να λες δηλαδή, μπράβο αν κάνουν κάτι καλό; Μα για αυτό πολιτεύονται, για να κάνουν καλά πράγματα. Όταν κάνουν τα άσχημα, τότε είναι που θα ασχοληθεί μαζί τους η δημοσιογραφία. Και πρέπει να γίνει κατανοητό πως την κριτική που δίνει θετικά στοιχεία αντιπροσφοράς, πρέπει να την αποζητούν οι πολιτικοί. Μόνο έτσι καταλαβαίνουν πως πάνε τα πράγματα. Από αυλοκόλακες, να μην περιμένουν παρά μόνον λάικς και χειροκροτήματα.

Θα τον βγάλουμε τον χειμώνα;

Στο μέγιστο της απόδοσης τους οι κυρώσεις στην Ρωσία. Το ρούβλι στα καλύτερα του εδώ και 20 χρόνια, όλες οι εταιρείες αποδέχτηκαν κάπως σε ρούβλια να πληρώνουν για φυσικό αέριο, τα μισά δεξαμενόπλοια τα ΕΕ που μεταφέρουν ρωσικό πετρέλαιο είναι ελληνικά, αυτών που έχουν και τα κανάλια που υποστηρίζουν την Ουκρανία. Και που αποδίδουν; Ε, πως, οι οικονομίες των χωρών της ΕΕ πάνε κατά διαόλου, η οικονομία του δυτικού κόσμου αναστενάζει, οι ενέργεια στα ύψη, η ακρίβεια στον ουρανό, ο πληθωρισμός πετάει. Δηλαδή, ο πολιτικός κόσμος της Δύσης, κάνει κακό, ίσως και ανεπανόρθωτο, στους λαούς της Δύσης. Έχει λογική αυτό; Και άντε οι άλλοι που έχουν δυνατές οικονομίες, η Ελλάδα, οι Έλληνες; Ήδη δανειζόμαστε με 3,5% επιτόκιο, αν οι τιμές στην ενέργεια και στα προϊόντα μείνουν όπως είναι σήμερα και προς τον Οκτώβριο, πως θα βγάλουμε τον χειμώνα; Εντωμεταξύ, αν και δανειζόμαστε, το κράτος μαζεύει περισσότερα έσοδα από όσα λέει ο προϋπολογισμός, καθότι όσο και να αγοράζουμε λιγότερα, με τον ΦΠΑ να είναι ποσοστιαίος φόρος και με τις υψηλές τιμές, το κράτος έχει μεγαλύτερα έσοδα. Και αν περιμένεις από τους δημοσιογράφους και τα κανάλια να σου πουν τι γίνεται και τι θα γίνει, από σβέρκο αγόρασες. Από τον κορώνα στην Πισπιρίγκου, στην Ουκρανία και τώρα στους πιθήκους. Άντε, να το ζήσουμε το ελληνικό καλοκαίρι και μετά όποιος αντέξει…

Στα μούτρα τους τα δήθεν μέτρα

Αρχηγοί κομμάτων, υπουργοί, βουλευτές, δήμαρχοι, νομίζουν ακόμη πως στον τελικό του κυπέλλου στην επαρχία της Αθήνας, είδαν ποδόσφαιρό… Τι είδαν και δεν τολμούν να το πουν; Είδαν τα δήθεν μέτρα για το ποδόσφαιρο να πηγαίνουν περίπατο, Είδαν κλοτσοπατινάδα, είδαν βεγγαλικά της …Ανάστασης, είδαν στρατούς των κοτζαμπάσηδων να τους μουντζώνουν και να κάνουν ότι θέλουν. Και τι να πουν… όταν οι ίδιοι κοτζαμπάσηδες ελέγχουν την οικονομία, ελέγχουν το σύνολο του Τύπου και των ΜΜΕ, ελέγχουν τους πολιτικούς. Δική τους είναι η χώρα. Αυτό δεν είναι ποδόσφαιρο. Καλύτερα να σταματήσει για 2-3 χρόνια και να στηθεί, ερασιτεχνικά, από την αρχή. Αμ δε… και τι θα γίνει με το στοίχημα, τις αθλητικές εκπομπές και εφημερίδες, πως θα διαλυθούν οι ιδιωτικοί στρατοί, με τι θα χάνει την ώρα του μεγάλο μέρος της νεολαίας… Και κάτι τελευταίο… Σε ποια χώρα στον τελικό κυπέλλου, στις κεντρικές κερκίδες αντί φίλαθλοι κάθονται ματατζήδες; Στα ματ έπρεπε να απονεμηθεί το κύπελλο.

Πετυχημένη ανάπλαση

Να πως γίνονται οι πετυχημένες αναπλάσεις. Χωρίς περισσότερα λόγια, όχι να γίνεται πάντα ο Ποπολάρος κακός… Όσο για το πλακόστρωτο του δρόμου, πριν 2000 χρόνια, ακόμη και η Εγνατία Οδός είχε πιο ομαλό οδόστρωμα. Πάντως να γνωρίζετε πως, γενικότερα, εδώ και χρόνια, η πόλη αναπτύσσεται για τις ανάγκες των φοιτητών και όχι των δημοτών. Ενώ, στην Ξάνθη και στην Αλεξανδρούπολη, συμβαίνει το αντίθετο, για αυτό και βρίσκονται δεκαετίες μπροστά από την Κομοτηνή.

Που βρίσκουν τηλέφωνα και emails;

Λοιπόν, εμείς τα κινητά δεν τα έχουμε για να μιλάμε μεταξύ μας, τα έχουμε για να μας τηλεφωνούν οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και οι πάροχοι ενέργειας. Πιο πολύ με αυτούς μιλάμε, παρά με τους δικούς μας ή για την δουλειά μας. Που τα βρίσκουν τα νούμερα του τηλέφωνου; Έλα ντε… που μας έχουν πρήξει στα περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων και αυτά τα έχουν όλες οι εταιρείες. Το ίδιο και με του λογαριασμούς emails. Εκεί την πρωτοκαθεδρία έχουν τα fake emails από «τράπεζες». Και να, κάντε αυτό και κάντε εκείνο, μέχρι να την πατήσεις και να σου φάνε τα λεφτά οι επιτήδειοι.  Άλλωστε καθημερινές είναι αυτές οι απάτες. Το γνωρίζουν αυτό οι τράπεζες; Και βέβαια. Γνωρίζουν πως μέχρι και τα λογότυπα τους χρησιμοποιούν οι κλέφτες; Και βέβαια το γνωρίζουν. Και τι κάνουν; Τίποτα… Άλλωστε και αυτές, κατά κάποιο τρόπο, δεν μας κλέβουν; Και νόμιμα…

Ροή θα έχει ο κάθετος;

Υπάρχει και ένα ερώτημα όσον αφορά τους λιγοστούς, ημερήσιους, τουρίστες που έρχονται στην περιοχή μας και καταλήγουν για μπάνιο στο Φανάρι. Θα έρθουν και φέτος οι Βούλγαροι με την τιμή της βενζίνης να είναι στα ουράνια; Βέβαια, οι περισσότεροι μόνο την βενζίνη έχουν για έξοδο, αλλά και πάλι, στην ΕΕ, είναι η χώρα με το χαμηλότερο εισόδημα. Από την άλλη πλευρά, εμείς είμαστε η χώρα με το δεύτερο χαμηλότερο εισόδημα. Οπότε, ροή στον κάθετο άξονα θα υπάρχει και φέτος, έστω και αν οι περισσότεροι θα τον ανεβαίνουν. Να δούμε βέβαια και αν θα έρθουν οι Ρουμάνοι, αν και αυτοί, κατευθείαν Χαλκιδική και Θάσο πηγαίνουν.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό