ΑμεΑ: Να παραμείνει σε ισχύ ο νόμος για την συνταγογράφηση φαρμάκων και από ιδιώτες γιατρούς

ΑμεΑ: Να παραμείνει σε ισχύ ο νόμος για την συνταγογράφηση φαρμάκων και από ιδιώτες γιατρούς

Επιστολή στον πρωθυπουργό έχουν αποστείλει η Εθνική Συνομοσπονδία ΑμεΑ και η ΠΟΑμεΑ και ανάμεσα σε αυτούς και το Σωματείο ΑμεΑ Ροδόπης, Τρύφων Καρούντζος, ζητώντας να παραμείνει σε ισχύ ο νόμος 4368/2016.

Ο συγκεκριμένος νόμος προβλέπει πως οι ανασφάλιστοι και τα ΑμεΑ, θα μπορούν να συνταγογραφούν τα φάρμακά τους, εκτός των δομών του δημοσίου-ΕΦΚΑ,ΤΟΜΥ- και σε ιδιώτες γιατρούς.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου ΑμεΑ Ροδόπης, Τρύφωνα Καρούντζο, ο νέος νόμος 4865/2021 και συγκεκριμένα το άρθρο 38, προβλέπει πως μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου, θα έχει ισχύ ο νόμος 4368/2016 και από τις αρχές του Φεβρουαρίου, τα ΑμεΑ θα πρέπει να απευθύνονται μόνο στις δημόσιες δομές, χωρίς να παρέχεται η διευκόλυνση από τους Ιδιώτες γιατρούς.

«Σε καιρό πανδημίας, με τα Νοσοκομεία και τις δημόσιες δομές να είναι υπερφορτωμένες, μας στέλνουν να γράφουμε τα φάρμακά μας σε Γιατρούς του δημοσίου, οι οποίοι έχουν τόσα βάρη στην πλάτη τους, θα έχουν και εμάς. Πέραν αυτού μας μιλάνε όλοι για αποφυγή του συνωστισμού, αλλά με αυτές τις πρακτικές, όλα συντείνουν στον συνωστισμό, καθώς ΑμεΑ και ανασφάλιστοι και μη ανάπηροι, θα στοιβαζόμαστε στους ήδη υπερφορτωμένους από εργασία και επι πλέον καθήκοντα γιατρούς του δημοσίου. Το πολύ να πάρουμε παράταση για έναν μήνα ακόμη», τόνισε ο κ. Καρούντζος.

Ακόμη πρόσθεσε πως δεν έχει απαντήσει κανείς στην επιστολή που εστάλη και πως ο ίδιος δεν είναι αισιόδοξος για την “επικράτηση της κοινής λογικής”, όπως είπε. (foto αρχείο “Xronos.gr”)

 

Scanned Image

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό