Αναφορά του βουλευτή Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων στη Δ.Α. Ροδόπης

Αναφορά του βουλευτή Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων στη Δ.Α. Ροδόπης

Κατατέθηκε αναφορά από τον βουλευτή Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Ιλχάν Αχμέτ προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη σχετικά με αίτημα που εστάλη με την μορφή επιστολής από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης και αφορά στην :
“«Αδρανοποίηση» των διατάξεων του Κώδικα Μεταθέσεων και άμεση κάλυψη κενών οργανικών θέσεων στην Δ.Α. Ροδόπης “.
Σύμφωνα με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης «υφίστανται αποφάσεις που οδηγούν στην “αδρανοποίηση” των διατάξεων του Κώδικα Μεταθέσεων με απώτερο στόχο, προφανώς, την κατάργησή του και την επιστροφή στο παρελθόν». Αυτό συμβαίνει γιατί σύμφωνα πάντα με το συνδικαλιστικό όργανο των αστυνομικών στην Ροδόπη, «ενώ στην Αττική υπηρετεί στην πραγματικότητα το 49% και άνω της συνολικής δύναμης των αστυνομικών της Χώρας, εξαιτίας συγκεκριμένων επιλογών δεν είναι ποτέ εφικτή η αξιοκρατική και ορθολογική του αξιοποίηση».
Ενδεικτικά αναφέρονται τα οξυμένα τοπικά προβλήματα της υποστελέχωσης των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, γνωρίζοντάς σας ότι από τις 494 συνολικά οργανικές θέσεις χαμηλόβαθμου αστυνομικού προσωπικού της Δ.Α. Ροδόπης, οι 98 εξ΄ αυτών είναι κενές και ότι επί της ουσίας καλούνται να ανταπεξέλθουν στα αστυνομικά τους καθήκοντα με 142 (ήτοι 29%) λιγότερους Αστυνομικούς από αυτούς που το οργανόγραμμά τους προβλέπει ότι χρειάζονται για να λειτουργούν εύρυθμα οι Αστυνομικές Υπηρεσίες και να απολαμβάνουν οι κάτοικοι της Ροδόπης ποιοτική αστυνόμευση.
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό