Ανακήρυξη της Μαρώνειας σε ιστορική έδρα του Δήμου Μαρωνείας Σαπών

Ανακήρυξη της Μαρώνειας σε ιστορική έδρα του Δήμου Μαρωνείας Σαπών

Εκδηλώσεις για την ανακήρυξη της Μαρώνειας σε Ιστορική Έδρα του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών διοργανώνει ο Δήμος το Σάββατο 19 Αυγούστου στον ιστορικό του οικισμό, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Μαρωνείας-Σαπών 2023.
Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται ύστερα από τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών με την οποία ορίστηκε και επισήμως η Μαρώνεια ως ιστορική έδρα του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών.
Ο ορισμός βασίστηκε στην ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρωνείας-Σαπών, το οποίο ενέκρινε και ψήφισε την εισήγηση του Δημάρχου κ. Ντίνου Χαριτόπουλου.
Η συγκεκριμένη απόφαση συμπληρώνει και ενισχύει τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρωνείας-Σαπών για την ανακήρυξη του Αγίου Χαραλάμπους ως πολιούχου Αγίου της Μαρώνειας και την ονοματοδοσία της κεντρικής πλατείας του οικισμού ως πλατεία Αρχιεπισκόπου Αμερικής Μιχαήλ.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:
6:30 μ.μ. Δοξολογία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Μαρωνειας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μαρώνειας
7:00 μ.μ. Τελετή ανάδειξης της Μαρώνειας σε Ιστορική Έδρα στο Δημοτικό Κατάστημα της Μαρώνειας
9:00 μ.μ. Μουσική εκδήλωση στην πλατεία της Μαρώνειας
Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και της Pharmathen.
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό