Ανακοίνωση από την Ένωση Ιατροδικαστών για την υπόθεση των τριών κοριτσιών στην Πάτρα

Ανακοίνωση από την Ένωση Ιατροδικαστών για την υπόθεση των τριών κοριτσιών στην Πάτρα

Η Ένωση Ιατροδικαστών επισημαίνει ότι όσοι εμφανίζονται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης δεν έχουν ουδεμία σχέση με την υπόθεση, για την οποία είναι σε εξέλιξη ανακριτική και εισαγγελική διερεύνηση.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Παρατηρείται γύρω από τα περιστατικά αυτά, και λόγω του αυξημένου κοινωνικού ενδιαφέροντός τους, παρέλαση ιδιωτών ιατροδικαστών στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, οι οποίοι ουδεμία σχέση έχουν με τα υπό διερεύνηση περιστατικά, και οι οποίοι τοποθετούνται σε πρώτο πληθυντικό ως να έχουν την ευθύνη τους.

Και όλα αυτά ενώ οι σχετικές υποθέσεις βρίσκονται υπό προανακριτική, ανακριτική ή εισαγγελική διερεύνηση.

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι οι ιατροδικαστικές πράξεις στη χώρα μας διενεργούνται αποκλειστικά από κρατικούς λειτουργούς, πρωτίστως των ιατροδικαστικών υπηρεσιών του Υπουργείου Δικαιοσύνης».

Η Ένωση υπογραμμίζει ότι η ενημέρωση της κοινής γνώμης είναι σεβαστή, ωστόσο στέλνει σαφές μήνυμα στους ιδιώτες ιατροδικαστές:

«Οι ιατροδικαστές των ιατροδικαστικών υπηρεσιών ενημερώνουν πάντα για τα περιστατικά αυξημένου κοινωνικού ενδιαφέροντος. Όταν όμως η ενημέρωση γίνεται από ανθρώπους που δεν χειρίζονται τα περιστατικά κι αγνοούν τα αντικειμενικά ιατροδικαστικά ευρήματα, δημιουργεί σύγχυση και πιθανή παραπλάνηση της κοινής γνώμης».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό