Ανακοίνωση Κάτση – Γκαρά για το περιστατικό φίμωσης του καλλιτέχνη Δ. Μητσοτάκη

Ανακοίνωση Κάτση – Γκαρά για το περιστατικό φίμωσης του καλλιτέχνη Δ. Μητσοτάκη

Οι «άριστοι» της φίμωσης χτύπησαν ξανά στην ΕΡΤ. Η απόφαση του υποδιευθυντή του Πρώτου Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, Άρη Τόλιου, να «κόψει» από τον «αέρα» της Δημόσιας Ραδιοφωνίας τον συμμετέχοντα στη Συναυλία Ειρήνης, Δημήτρη Μητσοτάκη, αποτελεί ένα ακόμη άθλιο περιστατικό απροκάλυπτης λογοκρισίας. Δεν είναι τυχαίο ότι το περιστατικό αυτό έρχεται σε συνέχεια της στοχοποίησης των ίδιων των καλλιτεχνών που συμμετέχουν στη συναυλία. Η Νέα Δημοκρατία, από το 2019, οδηγεί σταθερά την ΕΡΤ σε έναν κατήφορο χωρίς τέλος με παντελή έλλειψη σεβασμού στην ελευθερία του λόγου και της άποψης, αλλά και της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

 

Ο Πρωθυπουργός φέρει προσωπική ευθύνη για τη μετατροπή της ΕΡΤ σε κομματικό φερέφωνο της Νέας Δημοκρατίας. Οι μόνες απόψεις που επιτρέπουν οι κ.κ. Ζούλας – Γαμπρίτσος να προβάλλονται, είναι αυτές που υπηρετούν τυφλά το κυβερνητικό αφήγημα. Κάθε αντίθετη φωνή κρύβεται, λογοκρίνεται και φιμώνεται. Στην ΕΡΤ του κ. Μητσοτάκη δεν είναι ανύπαρκτοι μόνο οι δήθεν ανταποκριτές. Αγνοούνται επίσης, ο πλουραλισμός και η αντικειμενικότητα, που είναι βασικά στοιχεία της Δημοκρατίας. Σύμφωνα με την Έκθεση του ΕΣΡ για το 2020 για την πολυφωνία στα ΜΜΕ, η ΕΡΤ αποδείχθηκε πως πρωτοστατεί μαζί με τα ιδιωτικά κανάλια στο όργιο μονοφωνίας και προπαγάνδας του καθεστώτος Μητσοτάκη.

 

Ως ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ δεσμευόμαστε για μια ΕΡΤ χωρίς αποκλεισμούς, λογοκρισία και αναξιοπρέπεια και στηρίζουμε τους εργαζόμενούς της που προσπαθούν να διασώσουν την τιμή και την υπόληψη της δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, που η διοίκηση καταπατά.

 

Κάτσης Μάριος, Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Γκαρά Αναστασία, Αν. Τομεάρχης Ενημέρωσης & Επικοινωνίας Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό