Αναστέλλεται η συμμετοχή των ρωσικών ομάδων στην EuroLeague και το EuroCup

Αναστέλλεται η συμμετοχή των ρωσικών ομάδων στην EuroLeague και το EuroCup

Μια απόφαση που αλλάζει τα δεδομένα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ πήρε η Euroleague.

Με τον πιο επίσημο τρόπο η, διοργανώτρια αρχή ενημέρωσε πως από σήμερα και για έναν μήνα δεν θα αγωνίζονται στις διοργανώσεις της οι ρωσικές ομάδες. Αυτό το μέτρο αφορά τις ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και Ούνιξ Καζάν στην EuroLeague αλλά και την Λοκομοτίβ Κουμπάν στο EuroCup. Όλοι οι αγώνες τους για τον Μάρτιο θα αναβληθούν. Αν σε έναν μήνα δεν έχουν λυθεί τα πολύ σοβαρά ζητήματα που έχουν προκύψει, τότε θα αποβληθούν από τις διοργανώσεις.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η ανακοίνωση:

«Το συμβούλιο των μετόχων της ECA αποφάσισε σήμερα σε τηλεδιάσκεψη τα εξής:

1. Να αναστείλει τη συμμετοχή ομάδων της ρωσικής Ομοσπονδίας τόσο στην Euroleague (ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ούνικς Καζάν, Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης) όσο και στο EuroCup 7DAYS (Λοκομοτίβ Κουμπάν).

2. Η Euroleague Basketball θα παρακολουθεί συνεχώς την εξέλιξη της κατάστασης. Εάν η κατάσταση δεν εξελιχθεί με ευνοϊκό τρόπο, όλοι οι αγώνες της κανονικής περιόδου έναντι των ρωσικών ομάδων θα ακυρωθούν για να διαμορφωθούν οι βαθμολογίες των πρωταθλημάτων.

Η Euroleague Basketball και οι σύλλογοι της επαναλαμβάνουν τη σταθερή τους δέσμευση για την ειρήνη, ενάντια σε οποιεσδήποτε πράξεις βίας ή πολέμου, και θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τη φωνή τους για να προάγουν τον σεβασμό, την ένταξη και τη διαφορετικότητα, αξίες που βρίσκονται στον πυρήνα του οργανισμού και των ομάδων του».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό