Αναζητείται φοιτητής που παραβίασε περιοριστικούς όρους με το ηλεκτρονικό βραχιολάκι

Αναζητείται φοιτητής που παραβίασε περιοριστικούς όρους με το ηλεκτρονικό βραχιολάκι

Αναζητείται ο φοιτητής Βασίλης Δημάκης, καθώς φέρεται να παραβίασε τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί. Ο κρατούμενος είχε ηλεκτρονικό βραχιολάκι προκειμένου να λαμβάνει την εκπαιδευτική άδεια που δικαιούται και να πηγαίνει στο πανεπιστήμιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, πριν από λίγο -και συγκεκριμένα στις 12.17 μ.μ. – το βραχιολάκι σταμάτησε να λειτουργεί. Εξέπεμψε τελευταία φορά σήμα στη συμβολή των οδών Πλαταιών και Καποδιστρίου στη Νίκαια. Ο Βασίλης Δημάκης από εκείνη την ώρα έχει εξαφανιστεί και η αστυνομία τον αναζητά.

Ο Βασίλης Δημάκης είναι φοιτητής στη Σχολή Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο.

Έχει προχωρήσει σε απεργία πείνας και δίψας τρεις φορές στο παρελθόν, σε μια προσπάθεια να πείσει τα μέλη του Πειθαρχικού Συμβουλίου Αδειών να του επιτρέψουν να ολοκληρώσει τις σπουδές του στο ΕΚΠΑ. Η τελευταία φορά, ήταν μόλις πριν από λίγες ημέρες, οπότε και του δόθηκε τελικά η εκπαιδευτική άδεια.

Σε ανάρτησή του στο Facebook στις 14 Μαρτίου είχε αναφέρει ότι αναγκάζεται να καταφύγει σε λευκή απεργία για το αυτονόητο, το δικαίωμα που του παρέχει ο νόμος να σπουδάζει καίτοι κρατούμενος. “Απομένουν δύο μαθήματα υποχρεωτικά για να πάρω το πτυχίο μου, αλλά το Τριμελές Πειθαρχικό Συμβούλιο Αδειών αρνείται πεισματικά να εισάγει την αίτησή μου προς εξέταση, όπως και ενός άλλου συγκρατούμενου μου συμφοιτητή, του Βασιλείου Αναγνόπουλου”, έγραφε μεταξύ άλλων.

Στις 15 Μαρτίου, έγραψε στο ίδιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης ότι “μόλις γύρισα από το τριμελές πειθαρχικό συμβούλιο ήταν η εισαγγελέας εφέτης μου έδωσε την άδειά μου είπε να σταματήσω να κάνω κακό στον εαυτό μου και ότι είχε γίνει ένα μπέρδεμα για αυτό το λόγο καθυστερούσαν να μου δώσουν την άδειά μου !”.

Ο Βασίλης Δημάκης έχει καταδικαστεί για ληστείες, παράνομη οπλοφορία και πλαστογραφία. Όντας κρατούμενος συνέχισε τη δευτεροβάθμια εκπαίδευσή του και αποφοίτησε ως αριστούχος μαθητής. Έδωσε πανελλαδικές εξετάσεις και πέτυχε την εισαγωγή του στο ΕΚΠΑ.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό