Άνδρες της ΕΜΑΚ κατεβαίνουν στο Euroferry Olympia με Super Puma

Άνδρες της ΕΜΑΚ κατεβαίνουν στο Euroferry Olympia με Super Puma

Επικίνδυνη επιχείρηση για τον εντοπισμό και απεγκλωβισμό – Έχουν απομακρυνθεί ήδη δύο από το γκαράζ του πλοίου

Νωρίτερα, άνδρες της ΕΜΑΚ έφτασαν στο πλοίο με ελικόπτερο του Λμενικού, πετυχαίνοντας τελικά να απεγκλωβίσουν τους δύο άνδρες που βρίσκονταν στο γκαράζ του φλεγόμενου πλοίου, ενώ έχουν εντοπιστεί άλλοι τρεις που βρίσκονται στο πλοίο. Σημειώνεται πως η επιχείρηση απομάκρυνσής τους έγινε με Super Puma καθώς το ελικόπτερο του Λιμενικού έπρεπε να αποχωρήσει από το σημείο λόγω καυσίμων.

Επιπλέον, έτοιμο να επέμβει είναι και ένα πεζοπόρο τμήμα της ΕΜΑΚ με περίπου 20 άνδρες, ενώ μεταβαίνει και Κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού προκειμένου να συνδράμει στην διάσωση. Στο σημείο βρίσκεται ένα πλοίο με πυροσβεστικά οχήματα που κάνουν συνεχείς ρίψεις νερού στο πλοίο αλλά και ένα ρυμουλκό που επιχειρεί και αυτό στην κατάσβεση της φωτιάς. Επίσης επιχειρούν τρία ελικόπτερα.

Στο σημείο αυτό να πούμε πως σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου Ναυτιλίας ο αριθμός των αγνοουμένων ήταν αρχικά 11. Η πλοικτήτρια εταιρεία ανέφερε πως ήταν 13, προφανώς συνυπολογίζοντας και τους δύο εγκλωβισμένους.

protothema.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό