Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία: “Ζητήθηκαν 23 θέσεις προσωπικού και εγκρίθηκαν 6 για την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης”

Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία: “Ζητήθηκαν 23 θέσεις προσωπικού και εγκρίθηκαν 6 για την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης”

ΤΕΛΙΚΑ Η ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΕΙΞΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ Ή ΣΚΟΠΟΥΜΕΝΗ ΠΡΑΞΗ;

ΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 23 ΘΕΣΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΙΔΟΧ (ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ) ΚΑΙ ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ 6.

ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΜΗΝΩΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΚΤΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.

Η Κυβέρνηση δεν αγαπά την Αυτοδιοίκηση και το δείχνει με κάθε τρόπο.

Η λογική του συγκεντρωτικού κράτους αφαιρεί συνεχώς από την Αυτοδιοίκησση αρμοδιότητες και πόρους. Η κατάσταση με το προσωπικό είναι τραγική και σε πάμπολλες περιπτώσεις δεν υπάρχει ούτε ένας εργαζόμενος σε θέση ευθύνης και ιδιαίτερης σημασίας (όπως κτηνίατροι, κοινωνικοί λειτουργοί, επόπτες υγείας, μηχανικοί, γεωπόνοι φυτοϋγεινομικοί ελεγκτές  κλπ). Αντίθετα, με το σύστημα κινητικότητας που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια, έχει επέλθει η πλήρης απομύζηση στελεχών των Περιφερειών της επαρχίας προς το κέντρο (Αθήνα, Θεσσαλονίκηή και σε πιο “μαλακές” υπηρεσίες.

Την προσεχή Δευτέρα, η Οικονομική Επιτροπή της ΠΑΜΘ (γιατί άραγε η Οικονομική Επιτροπή;) καλείται να κατανείμει 6 θέσεις ΙΔΟΧ έναντι 23 που είχε ζητήσει με προηγούμενη απόφασή της. Επειδή έτσι έκρινε η κεντρική Διοίκηση, η οποία δεν ξέρει πως να βολέψει την πληθώρα των …δικών της υπαλλήλων. Ότι μόνο 6 θέσεις επιστημονικού δυναμικού είναι «απαραίτητες» για την ΠΑΜΘ από τις 23 που ζητήθηκαν. Τι κι αν από το 2011 που ξεκίνησαν την λειτουργία τους οι αιρετές περιφέρειες το μόνιμο προσωπικό της ΠΑΜΘ έχει μειωθεί κατά 45%. Αυτό δυστυχώς δεν τους νοιάζει…

Όλα αυτά τα φαινόμενα οδηγούν στην απαξίωση της περιφερειακής αυτοδιοίκησης, της μετατροπής της σε μαγαζάκι ρουσφετιών και μικροεξυπηρετήσεων, σε αδιαφανές μοίρασμα δημοσίου χρήματος και γενικά στη δημιουργία κλίματος που απωθεί τους πολίτες από αυτό που λέγεται “Δημόσιος Βίος”.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό