Άννα Κορακάκη: Παλεύω με μετατραυματικό στρες και ψυχοσωματικά νοσήματα

Άννα Κορακάκη: Παλεύω με μετατραυματικό στρες και ψυχοσωματικά νοσήματα

Η συγκλονιστική ανάρτηση της Ελληνίδας πρωταθλήτριας από τη Δράμα, για τον εφιάλτη που έζησε από το stalking ενός εμμονικού και επικίνδυνου «θαυμαστή» της που καταδικάστηκε σε 5 χρόνια φυλάκιση από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καβάλας

Tον εφιάλτη που έζησε όλα αυτά τα χρόνια, από έναν εμμονικό και δυνητικά επικίνδυνο άνθρωπο, όπως τον χαρακτήρισε, που εμφανιζόταν ως «θαυμαστής» της αλλά στην ουσία τις δημιούργησε τεράστια προβλήματα όπως αϋπνίες, κόπωση, καταθλιπτικά επεισόδια, έντονο αίσθημα ανασφάλειας, αγωνίας και γενικευμένο άγχος, περιγράφει με ανάρτηση της στον προσωπικό της λογαριασμό στο fb η Άννα Κορακάκη.

Η περιπέτεια της Ελληνίδας Ολυμπιονίκη από τη Δράμα, που ήταν θύμα stalking, έγινε γνωστή από την εκδίκαση της υπόθεσης της στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καβάλας πριν από λίγες ημέρες, όπου ο Γεωργιανής καταγωγής «stalker» καταδικάστηκε σε 5 χρόνια φυλάκιση.

Με αφορμή την τελεσίδικη απόφαση της δικαιοσύνης η Άννα Κορακάκη θέλησε να μοιραστεί με όλους τους φίλους της τις τραγικές επιπτώσεις που είχε για την ίδια όλο αυτό που έζησε, τόσο ως προσωπικότητα όσο και ως αθλήτρια. Μάλιστα το αποκορύφωμα των επιθέσεων του συγκεκριμένου ανθρώπου ήρθε μόλις λίγες ημέρες πριν αναχωρήσει για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, γεγονός που σαφώς επηρέασε την απόδοση της.

Η Κορακάκη κάνει λόγο για έναν άνθρωπο που είχε γίνει σκιά της, άφηνε παντού ανθοδέσμες και στην κυριολεξία ήταν διαρκώς γύρω, παρά τις συστάσεις που δεχόταν απ’ όλους όσους γνώριζαν την κατάσταση, τον πατέρα της ακόμα και από την Αστυνομία.

Η συγκλονιστική κατάθεση ψυχής της πρωταθλήτριας σκοποβολής καταλήγει με ευχαριστίες προς το δικαστήριο της Καβάλας που καταδίκασε τον «stalker» στην ανώτατη δυνατή ποινή αλλά και την επισήμανση ότι ο άνθρωπος αυτός θα εκτίσει μικρότερή ποινή στις φυλακές.

 

«Υποφέρω από αϋπνίες, κόπωση, καταθλιπτικά επεισόδια, έντονο αίσθημα ανασφάλειας, αγωνίας και γενικευμένο άγχος»

«Δεν είναι θαυμαστής. Προσβάλλονται όσοι πραγματικά θαυμάζουν και σέβονται την αθλητική μου πορεία και τις προσπάθειές μου. Δεν είναι ερωτευμένος· προσβάλλεται ο έρωτας, που είναι τόσο όμορφος. Είναι εμμονικός και δυνητικά επικίνδυνος. Παρακολουθούσε κάθε μου κίνηση, τους φίλους και τον σύντροφό μου· είχε γίνει η σκιά μου. Έβρισκα παντού ανθοδέσμες. Ήταν διαρκώς γύρω μου. Παρά τις συστάσεις όλων μας, ακόμη και του πατέρα μου, αλλά και της αστυνομίας, να σταματήσει κάθε του ενέργεια, εκείνος συνέχιζε.

Ώσπου, επιχείρησε με φίλο του να μπουν στο διαμέρισμά μου, όταν ήμουν μόνη. Παλεύω με μετατραυματικό στρες και ψυχοσωματικά νοσήματα. Υποφέρω από αϋπνίες, κόπωση, καταθλιπτικά επεισόδια, έντονο αίσθημα ανασφάλειας, αγωνίας και γενικευμένο άγχος. Αυτά προκαλεί το “stalking”. Η προσπάθεια να παραμείνω παραγωγική και σε άριστο επίπεδο αθλητικά, με εξουθένωνε. Οι φοβίες μου εντάθηκαν, όταν πληροφορήθηκα, ότι ασκούσε στο παρελθόν σωματική βία στην πρώην σύζυγό του. Ξημερώματα 13 Ιουλίου 2021· η κορύφωση. Βάζει φωτιά και καίει ολοσχερώς το αυτοκίνητο του συντρόφου μου. Όλα αυτά, πέντε ημέρες πριν μπω στο αεροπλάνο για το Τόκιο. Ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων, είχα «παραλύσει» ψυχικά. Βλέποντας το αυτοκίνητο στάχτη, έτρεμα στη σκέψη ότι μπορεί να βλάψει τους δικούς μου. Έτσι, ενώ βρισκόμουν στην Ιαπωνία, πνευματικά ήμουν στην Ελλάδα. Αγωνίστηκα με κάκιστη ψυχολογία κι ελάχιστη συγκέντρωση. Το ότι μπήκα σε δύο τελικούς Ολυμπιακών και τερμάτισα με δύο 6ες θέσεις, για ‘μένα ήταν άθλος. Πολλοί ίσως καταλάβετε τώρα, γιατί μετά τους αγώνες δήλωσα στα μέσα: «Καλό είναι ο κόσμος να μην είναι αυστηρός με τους αθλητές». Γενικώς μην (κατά-)κρίνετε. Δεν ξέρεις ποτέ τί περνάει ο άλλος.

Υ.Γ 1): Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καβάλας τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 5 ετών. Τους ευχαριστώ θερμά, διότι δεν αναγνώρισαν κανένα ελαφρυντικό και δεν χορήγησαν ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση. Έκαναν από μεριάς τους το καλύτερο δυνατό· δυστυχώς όμως, βάσει νομοθετικού πλαισίου, ο πραγματικός χρόνος που θα εκτίσει, είναι τρομακτικά μικρότερος των 5 χρόνων.

Υ.Γ 2): Οι φωτογραφίες είναι ό,τι πιο «ωμό» έχω αναρτήσει. Κάπως έτσι βίωσα το “stalking”».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό