Ανοίγει το Χιονοδρομικό Φαλακρού 12-13 και 19-20 Μαρτίου με Δίαθλο και snow leopard day

Ανοίγει το Χιονοδρομικό Φαλακρού 12-13 και 19-20 Μαρτίου με Δίαθλο και snow leopard day

Υπογράφηκε η σύμβαση για την συντήρηση των δύο αναβατήρων στο Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού Δράμας. Το κόστος των εργασιών αγγίζει τα 725.000 ευρώ, με τον ανάδοχο εργολάβο να κάνει ότι χρειάζεται για την ταχύτερη ολοκλήρωση των εργασιών.Αυτό τόνισε μιλώντας στο περιφερειακό πρόγραμμα της ΕΡΤ ΑΜ-Θ, ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας, Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, γνωστοποιώντας πως το Χιονοδρομικό Κέντρο θα ανοίξει στις 12-13 Μαρτίου για το πανελλήνιο πρωτάθλημα Διάθλου, και στις 19-20 Μάρτη για την αθλητική εκδήλωση snow leopard day. Οι εκδηλώσεις αυτές γίνονται σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Ο κ. Παπαεμμανουήλ δήλωσε πως πλέον το Χιονοδρομικό πέρασε στην κυριότητα της Περιφέρειας ΑΜ-Θ και έχει εκδηλωθεί η πρόθεση από τον Περιφερειάρχη, Χρήστο Μέτιο, να μπουν τα θέματα σε μια σειρά, προκειμένου να γίνουν και όλες οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης, προκειμένου να λειτουργήσει. Όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες θα γίνει δημοπρασία και στον ανάδοχο φορέα που θα προκύψει, θα διατεθεί για 25-30 χρόνια να το λειτουργήσει.

Επισήμανε δε πως έχουν γίνει και συζητήσεις για εγκατάσταση –υδρομάστευση-τεχνητής χιόνωσης της περιοχής.
«Το Χιονοδρομικό Κέντρο του Φαλακρού, είναι μεν το μοναδικό στην ΑΜ-Θ, διαθέτει δε και 17 πίστες φυσικές, ικανές αν αναδειχθούν σωστά να προσελκύσουν τους εσωτερικούς τουρίστες, αλλά και από άλλες χώρες του εξωτερικού. Η περιοχή μας πραγματικά είναι ένα ακατέργαστο διαμάντι και κάνουμε ότι μπορούμε για να το αναδείξουμε και να το καθιερώσουμε ως Διοίκηση της ΠΑΜ-Θ», τόνισε ο κ. Παπαεμμανουήλ.
“Πάντως το χιονάκι της Bianca ήταν βάλσαμο για τις πίστες του χιονοδρομικού του Φαλακρού”, σημείωσε καταλήγοντας ο κ. Παπαεμμανουήλ.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό