Ανοίγουν τα σχολεία στις 10/1 με νέα μέτρα και αυξημένα τεστ

Ανοίγουν τα σχολεία στις 10/1 με νέα μέτρα και αυξημένα τεστ

Με αυξημένα τεστ για το Covid, ανοίγουν κανονικά τα σχολεία τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022 σε ολόκληρη τη χώρα, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, κατά την σχετική ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας, το απόγευμα της Τρίτης (4/1).

 

Η Υπουργός Παιδείας κ. Κεραμέως ανέφερε: «Τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη δια ζώσης μάθησης. Ταυτόχρονα, όμως, η δια ζώσης λειτουργία των σχολείων σε καιρό πανδημίας διασφαλίζει και τη μεγαλύτερη ασφάλεια των παιδιών μας, καθώς στα σχολεία προβλέπεται ένα αποτελεσματικό δίχτυ προστασίας της εκπαιδευτικής κοινότητας, με τη διενέργεια συστηματικών τεστ κάθε εβδομάδα για την προσέλευση στο σχολείο, με την απαρέγκλιτη χρήση της μάσκας, με τους εκτεταμένους καθημερινούς ελέγχους σε περίπτωση κρούσματος στο τμήμα, μεταξύ και των άλλων μέτρων που ήδη ισχύουν».

 

Οι μαθητές θα είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλονται σε δωρεάν self test τρεις φορές την πρώτη εβδομάδα και δύο φορές την δεύτερη εβδομάδα. Αυτό θα ισχύει και για τους εμβολιασμένους μαθητές και εκπαιδευτικούς.

 

Εάν διαπιστωθεί κρούσμα μέσα σε τάξη, ο νοσήσας ή η νοσήσασα θα μπορεί να επιστρέψει μετά από πενθήμερη καραντίνα και με αρνητικό rapid test, ενώ όλοι οι ανεμβολίαστοι μαθητές της τάξης θα υποβάλλονται καθημερινά σε τεστ και οι εμβολιασμένοι μαθητές θα κάνουν 3 self test.

 

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας είχε προηγηθεί σχετική εισήγηση για το άνοιγμα των σχολείων από την επιτροπή των εμπειρογνωμόνων που συνεδρίασε για την επικαιροποίηση των πρωτοκόλλων λειτουργίας των σχολείων.

 

Τέλος, να σημειωθεί ότι παραμένει το 50 +1 για το κλείσιμο μιας τάξης σε περίπτωση κρουσμάτων.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό