Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για ν’ αποκτήσει η Κομοτηνή Νέο Νοσοκομείο

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για ν’ αποκτήσει η Κομοτηνή Νέο Νοσοκομείο

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ
-Θα είναι έτοιμο τον Νοέμβριο του 2026, θα έχει 165 κλίνες, ψυχιατρική μονάδα,
σχολείο μέχρι και ελικοδρόμιο

Αντίστροφα μετράει πλέον ο χρόνος μέχρι η Κομοτηνή να αποκτήσει Νέο Νοσοκομείο. Το έργο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και σύμφωνα με την ενημέρωση που διοργάνωσε το απόγευμα της Παρασκευής 17 Μαΐου στην Τσανάκλειο Σχολή στην Κομοτηνή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος θα είναι έτοιμο τον Νοέμβριο του 2026. Στην εκδήλωση παρέστη και μίλησε ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, στελέχη της 4 ης ΥΠΕ, στελέχη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και της κατασκευάστριας εταιρείας.


Στη διάρκεια της εκδήλωσης έγιναν γνωστές λεπτομέρειες για την κατασκευή του νέου νοσοκομείου, όπως και για τις μονάδες που θα το απαρτίζουν. Σύμφωνα με την ενημέρωση οι αρχιτέκτονες του νοσοκομείου, με επικεφαλής τον Ρέντσο Πιάνο, το σχεδίασαν έτσι ώστε
να εντάσσεται απολύτως στο φυσικό περιβάλλον, να έχει μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα ενώ το φως θα υπάρχει παντού, ακόμη και στις χειρουργικές αίθουσες. Περισσότερα από 1.000 δένδρα αλλά και ιαματικά φυτά θα φυτευτούν στον περιβάλλοντα χώρο.
Το σύνολο των κλινών στο Νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής θα είναι 165, με την αναλογία μονόκλινων 25% και δίκλινων 75%, ενώ το σύνολο των κλινικών θέσεων 180. Θα περιλαμβάνει τις εξής νοσηλευτικές μονάδες: Γενικές παθολογικές/χειρουργικές 86 κλίνες, Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) 8 κλίνες, Παιδιατρικό 16 κλίνες,
Μαιευτική/Γυναικολογικό 15 κλίνες, Μονάδα νεογνών 5 κούνιες, Ψυχιατρική Μονάδα 15 κλίνες. Για ημερήσια νοσηλεία προβλέπονται στη Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας 8 κλίνες και στη Μονάδα Βραχείας Νοσηλείας 12 κλίνες. Το Χειρουργικό/Επεμβατικό Τμήμα θα είναι
εξοπλισμένο με 6 χειρουργεία, 1 χειρουργείο μικρών επεμβάσεων και 1 τμήμα ενδοσκοπήσεων.

Στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών προβλέπονται 17 θαλαμίσκοι. Στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία θα λειτουργούν 16 εξεταστήρια, θα υπάρχουν 15 σταθμοί αιμοκάθαρσης, όπως και Τμήμα Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης. Το Νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής θα είναι εξοπλισμό με διαγνωστικά εργαστήρια (μαγνητικός τομογράφος, αξονικός τομογράφος, X-ray, υπέρηχος, μαστογράφος, μέτρηση οστικής πυκνότητας, γ- κάμερα). Στο πλαίσιο της ιατρικής υποστήριξης θα λειτουργούν διαγνωστικά εργαστήρια, φαρμακείο, κεντρική αποστείρωση και νεκροτομείο. Στο Νέο Νοσοκομείο θα υπάρχει κέντρο εκπαίδευσης και σχολείο, μέχρι και ελικοδρόμιο.


Αυτή την περίοδο στο εργοτάξιο του Νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής βρίσκεται σε εξέλιξη η θεμελίωση –σκυροδέτηση, μία διαδικασία που θα ολοκληρωθεί σε ένα χρόνο από τώρα για να ακολουθήσουν τα ξύλινα μέρη του Νοσοκομείου και στην συνέχεια η τοποθέτηση του εξοπλισμού που θα είναι τελευταίας τεχνολογίας .
Αναφορικά, τέλος, με το θέμα της στελέχωσης ο υφυπουργός Υγείας κος Θεμιστοκλέους έκανε γνωστό ότι ξεκίνησαν οι προκηρύξεις νέων θέσεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού ώστε το Νοσοκομείο να είναι έτοιμο να λειτουργήσει το 2027.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό