ΑΠ. ΠΑΝΑΣ: «ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΑΛΛΑ ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΔΥΝΑΜΗ»

ΑΠ. ΠΑΝΑΣ: «ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΑΛΛΑ ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΔΥΝΑΜΗ»

Στο Νομοσχέδιο με τίτλο: «Ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2020/1828 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 25ης Νοεμβρίου 2020 «σχετικά με τις αντιπροσωπευτικές αγωγές για την προστασία των συλλογικών συμφερόντων των καταναλωτών και για την κατάργηση της οδηγίας 2009/22/ΕΚ», ενίσχυση της προστασίας των καταναλωτών, ρυθμιστικό πλαίσιο για την παλαίωση οίνων και άλλες επείγουσες διατάξεις για την ενίσχυση της ανάπτυξης», τοποθετήθηκε ο Βουλευτής Χαλκιδικής και Υπεύθυνος του Τομέα Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κινήματος Αλλαγής Πάνας Απόστολος, με την ιδιότητα του Ειδικού Αγορητή.

Ο Βουλευτής στην αρχή της ομιλίας του τόνισε, πως οι υπό ψήφιση διατάξεις του συγκεκριμένου Νομοσχεδίου  προφανώς και συμβάλλουν  στην καλύτερη εφαρμογή  των κανόνων της Ένωσης για την προστασία των καταναλωτών, καθώς η ενσωμάτωση της Οδηγίας αυτής για τις αντιπροσωπευτικές αγωγές εδραιώνει τη συλλογική προστασία και την αποζημίωση των καταναλωτών.

Εντούτοις ο κ. Πάνας δε παρέλειψε να σχολιάσει πως είναι περίεργο η Κυβέρνηση να νομοθετεί προς το συμφέρον των καταναλωτών τη στιγμή που ο πληθωρισμός καλπάζει κι οι κυβερνητικές επιλογές αποδεικνύονται ατελέσφορες και ανεπαρκείς, καθώς η αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών μειώνεται συνεχώς, ενώ οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ο πρωτογενής τομέας αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες, υπονομεύοντας τις προοπτικές ανάπτυξης της χώρας.

Χαρακτηριστικά μάλιστα ο Βουλευτής ανέφερε:

«Τα οφέλη της ανάπτυξης, που συνεχώς διακηρύσσονται από κυβερνητικά στελέχη, δε διαχέονται δίκαια στην κοινωνία, ούτε οδηγούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου του λαού μας.

Η πραγματικότητα λοιπόν έχει ως εξής:

  • Ο κίνδυνος της φτώχειας αυξάνεται, απειλώντας 3,1 εκατομμύρια ανθρώπους στη χώρα μας.
  • 1,8 εκατομμύρια Έλληνες στερούνται βασικών αγαθών για την διαβίωση τους, ενώ
  • Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στην εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία αυξάνουν ραγδαία
  • Έχουμε πληθωρισμό κερδών και πληθωρισμό απληστίας, που στερούν από τον Έλληνα πολίτη την αξιοπρέπεια στην ζωή του, την ασφάλεια για το αύριο.

Παρόλα αυτά κι επί του σημερινού θέματος συζήτησης οφείλω να τονίσω πως το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής θεωρεί ως μία σημαντική τομή για την προστασία των καταναλωτών  την ενσωμάτωση της Οδηγίας ΕΕ 2020/1828  «σχετικά με τις αντιπροσωπευτικές αγωγές για την προστασία των συλλογικών συμφερόντων των καταναλωτών», καθώς μάλιστα συμπληρώνει κι εξελίσσει τον Ν. 2251/1994 για την προστασία των καταναλωτών,  τη συλλογική προστασία των καταναλωτών στην Ελλάδα, που εισήγαγε το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και που είχε θεωρηθεί στην εποχή του ως ένας από τους πιο προοδευτικούς νόμους στην ΕΕ για την προστασία των καταναλωτών».

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την Τοποθέτηση του Βουλευτή στον παρακάτω σύνδεσμο:

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό