ΑΠ.ΠΑΝΑΣ: «ΑΠΟΔΕΚΤΟ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΙΟΥ ΗΛΙΚΙΑΣ ΣΕ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΕ ΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΙΔ.Ο.Χ.»

ΑΠ.ΠΑΝΑΣ: «ΑΠΟΔΕΚΤΟ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΙΟΥ ΗΛΙΚΙΑΣ ΣΕ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΕ ΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΙΔ.Ο.Χ.»

Ο Γραμματέας της Βουλής των Ελλήνων και Βουλευτής Χαλκιδικής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. -Κινήματος Αλλαγής κ. Πάνας Απόστολος έλαβε απάντηση από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Βορίδη Μάκη στην κοινοβουλευτική του παρέμβαση σχετικά με τα όρια ηλικίας σε προκηρύξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε φορείς του Δημοσίου, ΟΤΑ Α΄ & Β΄ βαθμού.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Βουλευτής στην Ερώτησή του, υπάρχουν κατηγορίες εργαζομένων, που δεν διαθέτουν τις απαιτούμενες εκ του νόμου ημέρες ασφάλισης και επιθυμούν να εργασθούν προς την κατεύθυνση συμπλήρωσης λίγων υπολειπόμενων ενσήμων για να θεμελιώσουν δικαίωμα συνταξιοδότησης, αλλά δεν υπάρχει αντιστοίχιση των ορίων ηλικίας των προκηρύξεων με αυτά των συνταξιοδοτήσεων.

Έπειτα όμως από την παρέμβαση του κ. Πάνα, ο Υπουργός κ. Βορίδης δέχτηκε να προβεί σε ρύθμιση της αύξησης του ανώτατου ορίου ηλικίας για την πρόσληψη προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, και σημείωσε, πως το Υπουργείο Εσωτερικών θα επεξεργαστεί άμεσα νομοθετική ρύθμιση.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό