ΑΠ. ΠΑΝΑΣ: «ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ»

ΑΠ. ΠΑΝΑΣ: «ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ»

Το ιστορικό συνέδριο, που σηματοδοτεί μια νέα αρχή για την παράταξή μας, έλαβε τέλος. Μιας παράταξης, η οποία έχει μείνει ανεξίτηλα χαραγμένη στην μεταπολιτευτική πορεία της πολιτικής ζωής της χώρας, καθώς αποτέλεσε κι αποτελεί σημείο αναφοράς για τον χώρο της προοδευτικής – σοσιαλδημοκρατίας,.

Πριν από λίγους μήνες, για την ακρίβεια τον Φεβρουάριο, ξεκινήσαμε το εγχείρημα της αυτοοργάνωσης, που χαρακτηρίζει τον ιστορικό μας χώρο, ο οποίος εξαρχής ήταν πολυσυλλεκτικός, προοδευτικός και σοσιαλδημοκρατικός, καθώς συστέγαζε πολλές και διαφορετικές απόψεις.  Ένας χώρος που αποτέλεσε και συνεχίζει να αποτελεί μια πανελλαδική κοινωνική συμμαχία ενεργών ανθρώπων, που ενδιαφέρονται και συμμετέχουν έχοντας ως σκοπό την αλλαγή και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Κι αυτό ακριβώς κάναμε τους τελευταίους μήνες. Ανοίξαμε το κόμμα σε όλους όσους ήθελαν να συμμετέχουν. Προχωρήσαμε στην υλοποίηση 150 συγκεντρώσεων σε όλη τη χώρα. Συνδιαμορφώσαμε ξανά τον χώρο μας από κάτω προς τα πάνω, προχωρώντας σε από κοινού γόνιμες συνθέσεις και συλλογικές υπερβάσεις. Έχουμε επιτέλους ένα δίκτυο ανθρώπων, που θέλουν να συμμετέχουν ενεργά στη διαμόρφωση του προγραμματικού μας πλαισίου. Αναβαθμίσαμε το ψηφιακό κόμμα, που δίνει ρόλο και λόγο σε όλους τους πολίτες, ώστε μέσα από τις υποδομές του κινήματος η φωνή των πολιτών να ακούγεται σε κάθε χώρο δράσης.

Γι’ αυτό και είχαμε ένα ανοιχτό συνέδριο, με κεντρικό σύνθημα «Η Κοινωνία στο Προσκήνιο».

Με επίκεντρο τη νέα γενιά θέτουμε τα θεμέλια του προγραμματικού διαλόγου για το Κοινωνικό Κράτος, την Δημογραφική Αναγέννηση.

Για ένα δικαιότερο Φορολογικό Σύστημα, για την Ενεργειακή Κρίση.

Θέτουμε επίσης σύγχρονους θεσμούς απέναντι στο πελατειακό κράτος και στις πολιτικές για την Διαχείριση Κρίσεων. Για την Εργασία, την Υγεία, την Παιδεία και για μια ολοκληρωμένη Βιομηχανική Παραγωγή.

Με ανανεωμένες ιδέες, προωθούμε έναν ανοιχτό διάλογο με τους πολίτες και βγήκαμε από αυτό το συνέδριο αναγέννησης, με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κίνημα Αλλαγής ακόμα πιο δυνατό και ανοιχτό, που θα συνεχίζει να αγωνίζεται και να θέτει την κοινωνία στο προσκήνιο.

Πάνας Απόστολος – Βουλευτής Χαλκιδικής

Επικεφαλής Αυτοοργάνωσης ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κίνημα Αλλαγής

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό