ΑΠ. ΠΑΝΑΣ: «ΤΟ Ν/Σ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΜΕΡΕΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ»

ΑΠ. ΠΑΝΑΣ: «ΤΟ Ν/Σ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΜΕΡΕΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ»

Στην Ολομέλεια της Βουλής και για το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων αναφορικά με το υπαίθριο εμπόριο τοποθετήθηκε ο Βουλευτής Χαλκιδικής και Γραμματέας του Ελληνικού Κοινοβουλίου Πάνας Απόστολος.

Στην ομιλία του ο κ. Πάνας εστίασε σε όλες τις αντιδράσεις, που το εν λόγω Νομοσχέδιο έχει προκαλέσει, με αποτέλεσμα οι απασχολούμενοι στις λαϊκές αγορές να βρίσκονται στο δρόμο χάνοντας το μεροκάματό τους αλλά διαδηλώνοντας μήπως και την ύστατη αυτή στιγμή εισακουστούν αιτήματά τους.

Από το βήμα της Βουλής ο Γραμματέας της Βουλής τόνισε πως δεν πρέπει να διαταραχθεί η ισορροπία 50/50 ανάμεσα σε παραγωγούς και επαγγελματίες βιομηχανικών ειδών, ούτε η αναλογία θέσεων παραγωγών προς επαγγελματίες, που είναι 1 προς 1, καθώς θα χαθεί η φιλοσοφία και ο λόγος ύπαρξης των λαϊκών αγορών κι όλα αυτά εις βάρος των καταναλωτών. Επιπλέον υπογράμμισε πως τα εξαντλητικά πρόστιμα και το τόσο αυστηρό πλαίσιο τιμωρίας, που δημιουργείται από το Νομοσχέδιο αυτό, θα οδηγήσουν στην οικονομική εξολόθρευση τόσο των απασχολούμενων όσο και των καταναλωτών, οι οποίοι βρίσκονται έρμαια του συνεχώς αυξανόμενου κύματος ακρίβειας.

Κλείνοντας, ο Βουλευτής ανέφερε: «Σκοπός του παρόντος Νομοσχεδίου κι αναφορικά με τις διατάξεις που αφορούν το υπαίθριο εμπόριο θα έπρεπε να είναι η αναβάθμιση, ο εκσυγχρονισμός και η ανάπλαση των ήδη υπαρχουσών λαϊκών αγορών, κρατώντας τον κοινωνικό τους χαρακτήρα και στηρίζοντας τη φιλοσοφία του μικρομεσαίου, τη ραχοκοκαλιά δηλαδή της ελληνικής οικονομίας».

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την τοποθέτηση του Βουλευτή στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό