Απίθανη επίδοση Δένδια: Παίρνει 93 χιλιάδες από τους συνολικά 165 χιλιάδες «γαλάζιους» σταυρούς

Απίθανη επίδοση Δένδια: Παίρνει 93 χιλιάδες από τους συνολικά 165 χιλιάδες «γαλάζιους» σταυρούς

Ο Νίκος Δένδιας ήρθε πρώτος και σε μεγάλη απόσταση ακολουθεί ο Τάκης Θεοδωρικάκος

Μια εντυπωσιακή επίδοση κατέγραψε ο Νίκος Δένδιας στο Νότιο τομέα της Αθήνας που είναι και η μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας καθώς οι εγγεγραμμένοι είναι 607.802. Η συμμετοχή κυμάνθηκε στο 67%, ωστόσο, ο υπουργός Εξωτερικών απέδειξε ότι είναι πολύ ισχυρό χαρτί, όχι μόνο στη Νέα Δημοκρατία αλλά και ευρύτερα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο 99,74% της ενσωμάτωσης ο Νίκος Δένδιας αγγίζει τους 93 χιλιάδες σταυρούς όταν συνολικά η Νέα Δημοκρατία παίρνει περίπου 165 χιλιάδες, δηλαδή σχεδόν το 60% της δύναμης της ΝΔ στον συγκεκριμένο τομέα. Αυτό σημαίνει ότι 93 χιλιάδες ψηφοφόροι του κυβερνώντος κόμματος «σταύρωσαν» τον κ. Δένδια, του έδωσαν μία από τις 4 ψήφους που είχαν δικαίωμα.

Δεύτερος από το γαλάζιο στρατόπεδο έρχεται ο Τάκης Θεοδωρικάκος ο οποίος όμως υπολείπεται περίπου 50 χιλιάδες σταυρούς από τον πρώτο κ. Δένδια. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη παίρνει 44.015 σταυρούς και ακολουθεί ο Κ. Κυρανάκης με 39.130 ψήφους και ο Β. Σπανάκης με 31.338 σταυρούς. Η ΝΔ βγάζει 11 έδρες στο νότιο τομέα.

Οσοι λοιπόν περίμεναν ντέρμπι Δένδια – Θεοδωρικάκου διαψεύστηκαν καθώς ο ΥΠΕΞ κεφαλαιοποιεί τη δουλειά που έχει κάνει στο υπουργείο και την υψηλή προβολή που του παρέχει η θέση, ειδικά όσο τα ελληνοτουρκικά θέματα είναι στην πρώτη γραμμή.

Οσο για τον ΣΥΡΙΖΑ, κυρίαρχος είναι ο Νίκος Παππάς που αγγίζει τις 20 χιλιάδες ψήφους, πολύ υψηλά η Ραλλία Χρηστίδου με 16.521, ακολουθεί η Θεανώ Φωτίου με 15.063 και τέλος θέση παίρνει στη Βουλή ο Γιάννης Μουζάλας με 12.299 σταυρούς.

Στο ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Ανδρουλάκης εκλέγεται αλλά αν δεν επιλέξει αυτή την περιφέρεια την έδρα παίρνει ο Παύλος Χρηστίδης ο οποίος πήγε πολύ καλά καθώς έχει 9.287 σταυρούς.

Μία έδρα παίρνει και η Ελληνική Λύση με την κ. Αγιοστρατίδου Νίκη.

Πηγή: in.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό