
Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Καβάλας εξιχνιάσθηκαν -2- περιπτώσεις απατών σε βάρος πολιτών στην Καβάλα
Συνελήφθησαν -5- ημεδαποί – μέλη συμμορίας σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία
Εξιχνιάστηκαν έπειτα από επιστάμενες έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Καβάλας δύο περιπτώσεις απατών, εκ των οποίων μια τετελεσμένη και μία σε απόπειρα που έλαβαν χώρα την 29 και 30-10-2026 αντίστοιχα σε βάρος δύο ημεδαπών στην πόλη της Καβάλας.
Συνελήφθησαν χθες (30-10-2026), από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Καβάλας, πέντε ημεδαποί – μέλη εγκληματικής συμμορίας που διέπραττε απάτες σε βάρος πολιτών, ενώ στη σχετική δικογραφία περιλαμβάνεται ένας ακόμη άγνωστος μέχρι στιγμής συνεργός τους.
Ειδικότερα, την 29-10-2026 το μεσημέρι, άγνωστος δράστης επικοινώνησε τηλεφωνικά με ημεδαπή στην Καβάλα προσποιούμενος τον λογιστή και με το πρόσχημα αποφυγής προστίμου από την εφορία, κατάφερε να την εξαπατήσει πείθοντάς την να τοποθετήσει σε προκαθορισμένο σημείο πλησίον της οικίας της χρήματα και χρυσαφικά, τα οποία όπως διακριβώθηκε παρελήφθησαν στη συνέχεια από δύο ημεδαπούς – μέλη της συμμορίας που μετέβησαν στο σημείο με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
Επιπλέον στη δεύτερη περίπτωση, την 30-10-2026 το απόγευμα, άγνωστος δράστης προσποιούμενος τον τραπεζικό υπάλληλο επιχείρησε να εξαπατήσει ηλικιωμένη ημεδαπή, την οποία έπεισε να συγκεντρώσει χρήματα και τιμαλφή, τα οποία όπως προέκυψε θα παρέδιδε σε ημεδαπή δράστιδα που μετέβη στην οικία της για την παραλαβή τους, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να ολοκληρώσει την πράξη της καθόσον έγινε αντιληπτή από συγγενικό πρόσωπο της ηλικιωμένης και τράπηκε σε φυγή.
