ΑΠΌ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΝΥΧΤΑ; ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

ΑΠΌ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΝΥΧΤΑ; ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Οι εκδόσεις Παρατηρητής της Θράκης, το Εργαστήριο Έρευνας για τη Νεοελληνική και Συγκριτική Φιλολογία του ΤΕΦ/ΔΠΘ, το Εργαστήρι Θεατρικής Παιδείας του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοµοτηνής και η Κοινότητα Νέων Κοµοτηνής σας προσκαλούν στην παρουσίαση της συλλογής διηγηµάτων του Κώστα Δρουγαλά, «Από πού έρχεται η νύχτα; – Διηγήµατα», παρουσία του συγγραφέα, που θα πραγµατοποιηθεί στο καφέ ΟΧΤΩ (Β. Παύλου 8),  την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου, στις 19:00. 

Για τη συλλογή θα µιλήσουν οι:

Χρήστος Χαρτοµατσίδης, συγγραφέας

Βίκυ Τριανταφυλλιά, φιλόλογος

Μελτέµ Ιµάµογλου, µεταπτυχιακή φοιτήτρια Νεοελληνικής Ειδίκευσης του ΤΕΦ/ΔΠΘ.

Θα συντονίσει η Νατάσσα Βαφειάδου, δηµοσιογράφος.

Αποσπάσµατα από τη συλλογή θα αναγνώσουν τα µέλη του Εργαστηρίου  Θεατρικής Παιδείας Λεωνίδας Ζαγοραίος, Εύα Σκότη, Χριστίνα Συκάκη και  τα µέλη της Κοινότητας Νέων Γιάννης Μιχαηλίδης και Γιώργος Μακριδάκης.

Θα χαιρετίσουν η Υπεύθυνη του Εργαστηρίου Θεατρικής Παιδείας Άννα Μαχαιροπούλου και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Νέων Αλέξανδρος Μουρατίδης.

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Από πού έρχεται η νύχτα;

Αυτό είναι το ερώτημα, συνειδητό ή ασύνειδο, που διαπερνά τα μυαλά και τα σώματα των πρωταγωνιστών στις 11 ιστορίες του βιβλίου.

Ένας άνεργος ηθοποιός ντυμένος Χίτλερ φωτογραφίζεται στις ομπρέλες του Ζογγολόπουλου για το μεροκάματο· ένας κυνηγός την πιο κρίσιμη ώρα συλλογίζεται τον παππού του και το Άουσβιτς· ένας χωρισμένος πατέρας  μαθαίνει για το ροζ βίντεο της κόρης του· ένας απογοητευμένος σύζυγος  έρχεται αντιμέτωπος για πρώτη φορά με τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα· μία ψυχοθεραπεύτρια αποφασίζει να μπει στο αμάξι ενός πρώην ασθενή της·  ένας άντρας αποφασίζει να κουρέψει το γρασίδι απ’ όλα τα σπίτια της γειτονιάς  για να αναδείξει ένα κρυμμένο Θεματικό Πάρκο· ένας άντρας αναζητά την καλύτερή του φίλη, και ίσως το άλλο του μισό, στην άκρη της γης.

Οικογενειακά μυστικά· η βία των συνόρων· η πατρική φροντίδα· η μοναξιά του αποχωρισμού· ο ματαιωμένος έρωτας· λέξεις, γραμμένες στο νερό. Και κάπου εκεί, πολύ ψηλά, αγνή κι αμόλυντη, η αγάπη: πιο ψηλά κι από τα τείχη που φρουρούν άχαρους νόμους και πικρούς κανόνες, σαν το φεγγάρι που φωτίζει τη νύχτα μέσα μας.

Το «Από πού έρχεται η νύχτα;» είναι μια συλλογή διηγημάτων για το αναπόφευκτο, για τις ώρες εκείνες που έρχονται για όλους μας και μας βρίσκουν απροετοίμαστους κι ανυπεράσπιστους. Γιατί πάντα έρχεται η νύχτα που δεν ξημερώνει – και δεν μπορείς να κάνεις τίποτα γι’ αυτό· μόνο ν’ ανοίξεις τα χέρια και να την καλωσορίσεις ελπίζοντας.

 

Βιογραφικό συγγραφέα 

Ο Κώστας Δρουγαλάς γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1985. Σπούδασε Νεοελληνική Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης όπου και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές. Το 2016 κυκλοφόρησε το μυθιστόρημα «Το τελευταίο τραγούδι του Ντύλαν» (εκδ. Πικραμένος, 22017).

Κατά το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, το μυθιστόρημα εντάχθηκε στη βιβλιογραφία του μαθήματος «Η πεζογραφία της κρίσης» στο Τμήμα Φιλολογίας του ΑΠΘ.

Από το 2013 γράφει κριτικά κείμενα για την ιστοσελίδα bookpress.gr. Ζει κι εργάζεται ως καθηγητής στη Θεσσαλονίκη.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό