Απόφαση -σταθμός: Σημαντική επιτυχία της ΕΕΚΕ-Κατάφερε  «Κούρεμα» οφειλής σε πιστωτική κάρτα

Απόφαση -σταθμός: Σημαντική επιτυχία της ΕΕΚΕ-Κατάφερε «Κούρεμα» οφειλής σε πιστωτική κάρτα

Σημαντική επιτυχία για την Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών(ΕΕΚΕ) της ΓΣΕΕαποτελεί η διαγραφή σημαντικού μέρους οφειλής εργαζόμενου που αναγκάστηκε να κάνει χρήση πιστωτικής κάρτας, όντας απλήρωτος.

Όπως αναφέρει η ΕΕΚΕ: «Τη ζοφερή πραγματικότητα της μη καταβολής των δεδουλευμένων τους σε συνάρτηση με την ακρίβεια των βασικών ειδών πρώτης ανάγκης αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι – καταναλωτές στα Ναυπηγεία οι οποίοι για να επιβιώσουν στρέφονται συχνά στη χρήση της πιστωτικής κάρτας.

Παράδειγμα αυτών αποτελεί περίπτωση εργαζόμενου σε ναυπηγική μονάδα με τετραμελή οικογένεια, ο οποίος αναγκάστηκε να κάνει χρήση πιστωτικής κάρτας για αγορές βασικών ειδών πρώτης ανάγκης λόγω της μη καταβολής των αμοιβών του. Συνέπεια της κατάστασης αυτής ήταν η καταγγελία της οφειλής και η απαίτηση όλου του ποσού.

Μετά από την διαμεσολάβηση της ΕΕΚΕ, ο εργαζόμενος – καταναλωτής διέκοψε τη χρήση της πιστωτικής κάρτας, αφού πέτυχε διαγραφή ύψους 60,97% της συνολικής οφειλής και την καταβολή του υπόλοιπου ποσού σε δύο μηνιαίες δόσεις. (σύνολο οφειλής 4.970,61€, πλήρωσε 1.740€)

H ΕΕΚΕ παρέχει από το 2010 στους καταναλωτές υποστήριξη και συμβουλευτική για την εξωδικαστική ρύθμιση των οφειλών τους προς τα πιστωτικά ιδρύματα.

Καλούνται οι καταναλωτές που αντιμετωπίζουν οποιοδήποτε πρόβλημα στη ρύθμιση των οφειλών τους, να επικοινωνούν με την Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Πηγή: aftodioikisi.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό