Αρτοκλασία για τον Άγιο Νεομάρτυρα Γεώργιο ο Εξ Ιωαννίνης από το Σύλλογο Ηπειρωτών Ροδόπης

Αρτοκλασία για τον Άγιο Νεομάρτυρα Γεώργιο ο Εξ Ιωαννίνης από το Σύλλογο Ηπειρωτών Ροδόπης

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας την Κυριακή 16 Ιανουαρίοιυ 2022 στον ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κομοτηνής ο Σύλλογος Ηπειρωτών Νομού Ροδόπης τέλεσε Αρτοκλάσια υπέρ υγείας των μελών του τιμώντας την ιερά μνήμη του Αγίου Νεομάρτυρα Γεωργίου ο Εξ Ιωαννίνης προεορτάζοντας την γιορτή του Αγίου που είναι στις 17 Ιανουαρίου παρουσία του Διοικητικού συμβουλίου και των μελών του συλλόγου.
Οι Ηπειρώτες που κατοικούν στην περιοχή της Ροδόπης νοιώθουν χαρά, περηφάνια και νοσταλγία για την πατρίδα των προγονών τους. Οι Ηπειρώτες άνθρωποι της παράδοσης ,της οικογένειας ,μεγάλοι έμποροι, μάστορες, πετράδες ,αργυροχρυσοχόοι με μεγαλύτερο όπλο τους την τιμιότητα και την πίστη τους στην ορθοδοξία κατέκτησαν τον κόσμο, ευεργέτησαν την πατρίδα τους και όπου και να βρίσκονταν την είχαν πάντα μαζί τους.
Έτσι και στην Ροδόπη από τις αρχές του 19ου αιώνα οι Ηπειρώτες που εγκαταστάθηκαν στην περιοχή έφεραν από την πατρίδα τους την Ήπειρο εικόνες του Αγίου Γεωργίου Εξ Ιωαννίνων όπου τις προσέφεραν στις εκκλησίες της Κομοτηνής. Μια από τις εικόνες βρίσκεται στην εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου όπου αναπαριστά τα θαύματα του Άγιου Γεωργίου και μια στην εκκλησία του Άγιου Γεωργίου Κομοτηνής μαζί με ιερό τμήμα του Άγιου.
Χρόνια Πολλά
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό