«Άσπρισαν» οι Κυκλάδες – Όμορφες εικόνες από τα νησιά

«Άσπρισαν» οι Κυκλάδες – Όμορφες εικόνες από τα νησιά

Κι ενώ η κακοκαιρία συνεχίζεται, οι εικόνες των κατάλευκων Κυκλάδων την Κυριακή ήταν πραγματικά μοναδικές, έκαναν το γύρο του διαδικτύου και παρουσιάστηκαν ως ένα από τα πρώτα θέματα σε όλα τα δελτία ειδήσεων και στις ενημερωτικές σελίδες της χώρας.

Στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, την Σύρο, το χιόνι στρώθηκε για τα καλά μετά από αρκετά χρόνια. Επιστρατεύθηκαν μηχανήματα για να ανοίξουν τους δρόμους στην Απάνω Μεριά στην οποία απαγορεύτηκε η κυκλοφορία οχημάτων.

Στη Νάξο οι εικόνες ήταν πραγματικά εντυπωσιακές. Σύμφωνα με τους ντόπιους, τέτοια χιονόπτωση είχε να δει το νησί από το 2002. Σε πολλές περιοχές η κυκλοφορία των οχημάτων γινόταν μόνο με αλυσίδες, ενώ υπήρξε και αποκλεισμός ορεινών χωριών.

Η Τήνος είναι ένα νησί συνηθισμένο στα χιόνια. Ωστόσο τέτοια ένταση χιονόπτωσης είχα πολλά χρόνια να εμφανιστεί.

Η Πάρος ντύθηκε στα λευκά με το χιονιά να κάνει έντονη την εμφάνισή τους σε πολλές περιοχές του νησιού.

Η Άνδρος χτυπήθηκε περισσότερο από όλα τα νησιά των Κυκλάδων από τον χιονιά. Μάλιστα, το απόγευμα της Δευτέρας απαγορεύτηκε για προληπτικούς λόγους ασφαλείας η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλες τις περιοχές. Έφτασαν στο νησί ενισχύσεις από την Αττική για τον εκχιονισμό των δρόμων.

Η Μύκονος είδε άσπρη μέρα, αλλά παρά τις πολικές θερμοκρασίες ένα τολμηρός νεαρός χειμερινός κολυμβητής έκανε το μπάνιο του στη χιονισμένη παραλία της Ψαρρού σα να ήταν… Αύγουστος.

Στην Αμοργό, ο χιονιάς ήταν σφοδρός κάνοντας ακόμη πιο όμορφο το νησί των Κυκλάδων.

Η Κύθνος υποδέχθηκε στην “Ελπίδα” και ντύθηκε “νύφη” φορώντας τα λευκά της.

Στα άσπρα και η Σίκινος που είδε χιόνια μετά από αρκετά χρόνια.

Η κακοκαιρία δεν ξέχασε ούτε τη μικρή Δονούσα. Είχαν πολλά χρόνια να δουν τέτοιες εικόνες οι κάτοικοι του νησιού.

Στην Σέριφο η κακοκαιρία έβγαλε ένα πλοίο στην παραλία!

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό