Αυτή είναι η κατάσκοπος «Μαρίας Τ» που αποκάλυψε η ΕΥΠ

Αυτή είναι η κατάσκοπος «Μαρίας Τ» που αποκάλυψε η ΕΥΠ

Νεότερες πληροφορίες για την Ρωσίδα κατάσκοπο «Μαρία Τ» έρχονται στο φως της δημοσιότητας που αποκαλύπτουν τον τρόπο δράσης και τα ψεύτικα προφίλ που είχε δημιουργήσει η κατάσκοπος.

Η «Μαρία Τ.» είναι η Ρωσίδα «Irina A. S.», που δρούσε ως κατάσκοπος στην Ελλάδα. Κυκλοφορούσε με τα στοιχεία γυναίκας που έχει πεθάνει και χρησιμοποιούσε το όνομα «Μαρία Τσάλλα». Διέμενε σε ένα διαμέρισμα στο Παγκράτι και είχε ανοίξει ένα μαγαζί με είδη φωτογραφίας και ένα εργαστήριο με είδη χειροτεχνίας και πλεκτικής στην οδό Αρριανού.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΥΠ, η «Irina A. S.» ανήκει σε ένα κύκλωμα, μέσω του οποίου οι Ρώσοι πράκτορες προσπαθούσαν να διεισδύσουν στη Δύση, κυρίως στην Ευρώπη και σε χώρες της Αμερικής. Η ΕΥΠ ενημερώθηκε αρχικά από μυστική υπηρεσία άλλης ευρωπαϊκής χώρας και ξεκίνησαν οι έρευνες. Πριν από έξι μήνες εντοπίστηκε η «Μαρία.Τ» και άρχισε να την παρακολουθεί, ωστόσο δεν διαπίστωσε αρχικά κάτι περίεργο.

H ίδια έφυγε από τη χώρα πριν από λίγο καιρό. Σε κάθε περίπτωση, όταν αποκαλύφθηκε η δράση του συζύγου της, η «Irina A. S.», μάζεψε τα πράγματά της και εγκατέλειψε ξαφνικά την Ελλάδα, με την πρόφαση ενός επαγγελματικού ταξιδιού. Αυτό έγινε, στα τέλη Ιανουαρίου.

Η αντίστροφη μέτρηση για την αποκάλυψη, ξεκίνησε με τον εντοπισμό απόπειρας πρόσβασης τρίτης χώρας σε στοιχεία ελλήνων πολιτών που έχουν αποβιώσει, μια διεθνώς διαπιστωμένη πρακτική των Υπηρεσιών Πληροφοριών συγκεκριμένης χώρας για τη δημιουργία της ειδικής κατηγορίας κατασκόπων με το προσωνύμιο “illegals”.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, η γυναίκα που εργαζόταν στο μαγαζί της κατασκόπου, υποστηρίζει πως εμφανιζόταν ως Ελληνίδα από την Λατινική Αμερική. Το ρεπορτάζ αναφέρει πως για να δημιουργηθεί μια τέτοια ταυτότητα για αυτούς τους ανθρώπους που συλλέγουν πληροφορίες για ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, απαιτείται – σύμφωνα με εκτιμήσεις – ένα ποσό που αγγίζει τα 5 εκατ. ευρώ.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό