Χαιρετισμός βουλευτή Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Χαρίτου στο 21ο Συνέδριο Ψυκτικών Ελλάδος στην Κομοτηνή

Χαιρετισμός βουλευτή Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Χαρίτου στο 21ο Συνέδριο Ψυκτικών Ελλάδος στην Κομοτηνή

Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου συμμετείχε στο 21ο Συνέδριο Ψυκτικών Ελλάδος που πραγματοποιήθηκε στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου στην Κομοτηνή και διοργανώθηκε από το Σωματείο Αδειούχων Ψυκτικών Θράκης σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Ψυκτικών Ελλάδος γιορτάζοντας και τα 20 χρόνια από ίδρυση της Ομοσπονδίας Ψυκτικών.

Ο βουλευτής Ροδόπης κος Χαρίτου από το βήμα του συνεδρίου απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους εξέφρασε την υποστήριξη του στα αιτήματα και τις διεκδικήσεις του κλάδου για την αναβάθμιση της θέσης και του ρόλου του ψυκτικού, όπως και στην αναγκαιότητα κύρωσης από τη Βουλή του ευρωπαϊκού κανονισμού 517 για τα επαγγελματικά τους δικαιώματα.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα προβλήματα που βιώνει στο σύνολο της η μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα, σημειώνοντας ότι «ο δικός σας κλάδος, όπως και το σύνολο του επαγγελματικού κόσμου, πλήρωσαν βαρύ τίμημα αυτά τα 10 χρόνια της οικονομικής και της πανδημικής κρίσης που είναι σε εξέλιξη. Σχεδόν 300.000 μικρές επιχειρήσεις σταμάτησαν τη λειτουργία τους, ενώ το αίσθημα της αβεβαιότητας και της ανασφάλειας για την επαγγελματική επιβίωση κυριαρχεί σήμερα σε ένα μεγάλο μέρος των αυτοαπασχολούμενων».

Συνεχίζοντας ο βουλευτής τόνισε ότι είναι άδικο να στοχοποιείται από τους κυβερνώντες η μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα που μοχθεί και παράγει και να τις αποδίδονται  κατηγορίες ότι τάχα είναι ζόμπι ή μπαταχτσήδες για να συγκαλυφθεί ο εναγκαλισμός της κυβέρνησης με τα πολύ μεγάλα συμφέροντα που επωφελούνται σήμερα.

Κλείνοντας την παρέμβαση του ο βουλευτής υπογράμμισε «στο σημείο που σήμερα βρισκόμαστε δε μπορεί να υπάρξει επανεκκίνηση της πραγματικής οικονομίας και επανάκαμψη αν δε στηριχτεί η μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα. Αν δεν υπάρξει ρευστότητα με πρόσβαση στο τραπεζικό σύστημα καθώς και ρύθμιση των χρεών που δημιουργήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια και ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια πανδημίας. Και βέβαια δε μπορεί να υπάρξει καμία επανάκαμψη της οικονομίας αν δεν ενισχυθεί το εισόδημα του κόσμου της εργασίας που ροκανίζεται από τις ανατιμήσεις και την ακρίβεια. Εσείς περισσότερο από όλους μπορείτε να καταλάβετε τις επιπτώσεις που αυτό έχει στη κατανάλωση, την αγορά και τις υπηρεσίες.

Με αυτές τις προτάσεις θα πορευτούμε ως ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία το επόμενο διάστημα και να είστε βέβαιοι ότι θα έχετε την αμέριστη υποστήριξη μας στις πρωτοβουλίες και τις διεκδικήσεις σας. Σας εύχομαι καλή επιτυχία στις εργασίες του συνεδρίου σας».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό