Χαρίτου: «Η κυβέρνηση αρνείται να προκηρύξει νέες θέσεις για την κάλυψη των σοβαρών ελλείψεων σε προσωπικό στην Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης»

Χαρίτου: «Η κυβέρνηση αρνείται να προκηρύξει νέες θέσεις για την κάλυψη των σοβαρών ελλείψεων σε προσωπικό στην Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης»

Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Χαρίτου με παρέμβασή του στη Βουλή είχε ζητήσει από την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό Προστασίας του Πολίτη Π. Θεοδωρικάκο να προχωρήσει στην προκήρυξη νέων θέσεων για την ενίσχυση με προσωπικό της υποστελεχωμένης Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης, όπως ζήτησε και η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης.

Ο υπουργός κος Θεοδωρικάκος απαντώντας στις 11 Οκτωβρίου 2022 στην ερώτηση του βουλευτή Ροδόπης αναφέρει ότι στο πλαίσιο του σχεδιασμού της ισόρροπης κατανομής της συνολικής δύναμης των αστυνομικών δυνάμεων δεν υφίσταται λόγος να γίνουν νέες προσλήψεις, ισχυριζόμενος ότι κατά τις τακτικές μεταθέσεις του τρέχοντος έτους έχουν καλυφθεί στο σύνολο τους οι θέσεις για την Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης. Μάλιστα δικαιολογεί την άρνηση στελέχωσης και τη μη προκήρυξη νέων θέσεων λέγοντας ότι προκηρύχθηκαν μόνο οι θέσεις που δεν καλύφθηκαν λόγω αίτησης ακύρωσης στις μεταθέσεις του τρέχοντος έτους. Γεγονός που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα γιατί του ζητήθηκε προκήρυξη νέων θέσεων για να καλυφθούν τα πολλά κενά προσωπικού, όπως σημειώνει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων, κενά που ανέρχονται σχεδόν σε 130 σε σύνολο 527 θέσεων.

Ουσιαστικά η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός με την άρνησή τους να προχωρήσουν στην προκήρυξη νέων θέσεων για την στελέχωση με προσωπικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης αναλαμβάνουν μεγάλη πολιτική ευθύνη για την υπονόμευση των εργασιακών δικαιωμάτων και των συνθηκών εργασίας των υπηρετούντων αστυνομικών, αλλά κυρίως για την υποβάθμιση στην αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών και των σοβαρών προβλημάτων που ανακύπτουν στην προστασία και ασφάλεια των πολιτών της Ροδόπης.

Ο βουλευτής Ροδόπης θα συνεχίσει να είναι αρωγός στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η Ένωση των αστυνομικών προκειμένου να εξευρεθεί λύση στο σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό