Παραπέμπεται οριστικά σε δίκη ο Φρέντι Μπελέρης-O υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γ. Οικονόμου, τον συνάντησε στις φυλακές Δυρραχίου

Παραπέμπεται οριστικά σε δίκη ο Φρέντι Μπελέρης-O υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γ. Οικονόμου, τον συνάντησε στις φυλακές Δυρραχίου

Η σχετική απόφαση ελήφθη από το Ειδικό Δικαστήριο κατά της Διαφθοράς στα Τίρανα

Σε τακτική δικάσιμο παραπέμπεται οριστικά η υπόθεση του Φρέντι Μπελέρη στην Αλβανία. Η σχετική απόφαση ελήφθη χθες από το Ειδικό Δικαστήριο κατά της Διαφθοράς στα Τίρανα, όπου είχε προσφύγει η πλευρά Μπελέρη με αίτημα την άρση της προφυλάκισής του.

Ημερομηνία διεξαγωγής της δίκης δεν ορίστηκε και έως τότε ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας θα συνεχίσει να κρατείται στις φυλακές Δυρραχίου. Το δικαστήριο, έκρινε ότι ο φάκελος της Ειδικής Εισαγγελίας με κατηγορούμενο τον εκλεγμένο δήμαρχο Φρέντι Μπελέρη για εκλογική διαφθορά, είναι πλήρης και ότι η κατηγορία υποστηρίζεται. Συνεπώς, αποφάνθηκε τη συνέχιση της δίκης την προσεχή Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου.

Τον Μπελέρη, που κρατείται στις φυλακές Δυρραχίου για περισσότερους από τέσσερις μήνες, συνάντησε το πρωί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου. H συνάντηση έγινε παρουσία της πρέσβεώς μας στην Αλβανία, Κωνσταντίνας Καμίτση.
Όπως υπογράμμισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, «για την Ελλάδα η υπόθεση αυτή ήταν εξαρχής και παραμένει εξαιρετικά σοβαρή».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σημείωσεμετά το τέλος της συνάντησης ότι «η παράταση της σημερινής κατάστασης σκιάζει σοβαρά τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας και Αλβανίας.
«Ο σεβασμός των αρχών του κράτους δικαίου και των πολιτικών δικαιωμάτων αποτελούν κομβικές ευρωπαϊκές αρχές και αξίες», τόνισε ο Γιάννης Οικονόμου και συνέχισε: «Η θέση της Ελλάδας είναι ότι στην περίπτωση του κ. Μπελέρη δεν λαμβάνονται υπόψη οι αρχές του κράτους δικαίου, του τεκμηρίου της αθωότητας και του σεβασμού των πολιτικών δικαιωμάτων».

Ακόμη, ο Έλληνας υπουργός επισήμανε: «Η αλβανική πλευρά οφείλει άμεσα να επιτρέψει την ορκωμοσία του κ. Μπελέρη ως δημάρχου, σεβόμενη την ετυμηγορία των πολιτών στις πρόσφατες εκλογές. Η παράταση της σημερινής κατάστασης σκιάζει σοβαρά τις διμερείς μας σχέσεις και δεν συνάδει με το ευρωπαϊκό κεκτημένο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται».

Πηγή: dnews.gr+protothema.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό