«Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου 2022»: Το χριστουγεννιάτικο χωριό της προσφοράς και της αλληλεγγύης στην Κατερίνη  (ΦΩΤΟ)

«Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου 2022»: Το χριστουγεννιάτικο χωριό της προσφοράς και της αλληλεγγύης στην Κατερίνη (ΦΩΤΟ)

Όλα είναι έτοιμα για να λειτουργήσει το «Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου 2022» στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης και να προσφέρει χαμόγελα, χαρά και ατελείωτο παιχνίδι στα παιδιά.

Το «Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου» στην Κατερίνη είναι ένα χωριό για όλον τον κόσμο, το οποίο κάθε χρόνο, τέτοια εποχή μας υπενθυμίζει το αληθινό νόημα των γιορτών, που είναι η προσφορά και η αλληλεγγύη.

Είναι ένα χωριό που σε καμία περίπτωση δεν μοιάζει με τα άλλα και σίγουρα αξίζει της προσοχής μας. Ο χαρακτήρας του δεν είναι εμπορικός και βασίζεται στην αχρήματη συναλλαγή ενώ στόχος του είναι να δώσει χαρά και αγάπη στα παιδιά μέσα από τις δράσεις του και τα διαδραστικά παιχνίδια του.

Μπορεί να το επισκεφτεί κανείς και να απολαύσει τις παροχές του χωρίς να πληρώσει είσοδο, παρά μόνο προσφέροντας (προαιρετικά για τους μαθητές) 1 κουτί γάλα και ένα μεταχειρισμένο παιδικό βιβλίο ή παιχνίδι, κατ’ άτομο, για το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Το 9ο «Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου» οργανώνει η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας με τη βοήθεια των εθελοντών της, οι οποίοι προέρχονται όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και διάφορα σημεία της Ευρώπης. Συγκεκριμένα, 44 Εθελόντριες και Εθελοντές από Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία, Λουξεμβούργο, Τσεχία και Γερμανία συμμετέχουν φέτος στις εργασίες προετοιμασίας της μεγάλης αυτής γιορτής ενώ το Χωριό, αγκάλιασε και στηρίζει ολόκληρη η τοπική κοινωνία.

Οπως υποστηρίζει και η ίδια η Εθελοντική ομάδα για το Χριστουγεννιάτικο Χωριό στην Κατερίνη με ανάρτησή της στην επίσημη σελίδα της στο Facebook: «Πρόκειται για ένα συλλογικό εγχείρημα το οποίο δίνει μια ξεχωριστή νότα αισιοδοξίας και περηφάνιας στον τόπο μας. Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου δεν είναι ένα περιστασιακό χόμπι, μια μεμονωμένη, περιστατική και αποσπασματική πράξη.

Το Χωριό μας είναι μια ξεκάθαρη πολιτική πράξη! Έχει στόχους, έχει φωνή και λέει πως θα μείνουμε όλοι μαζί όρθιοι και ενεργοί. Το Χωριό «φωνάζει» δυνατά και λέει πως δεν δεχόμαστε άλλο να συμμετέχουμε σε μια ζωή, η οποία είναι υποδεέστερη απ’ αυτήν που είμαστε ικανοί να ζήσουμε!».

Τι είναι το «Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου»

Το «Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου» ξεχωρίζει ανάμεσα σε όλα τα θεματικά πάρκα της χώρας, διότι ο χώρος του θυμίζει πραγματικό χωριό! Η αυλή του είναι στρωμένη με άχυρα και όλα τα στολίδια είναι από ανακυκλώσιμα υλικά. Φωτίζεται από τρεις μεγάλες φωτιές και σε 12 ξύλινα σπιτάκια τα μικρά παιδιά μπορούν να συμμετέχουν σε διάφορα ατομικά ή ομαδικά παραδοσιακά παιχνίδια. Η επαναχρησιμοποίηση, η κυκλική οικονομία, η ανακύκλωση και η αλληλεγγύη είναι οι βασικές αρχές του.

Αφήστε το πορτοφόλι σας στο σπίτι!

Μπορεί να το επισκεφτεί κανείς και να απολαύσει τις παροχές του (καφέ, τσάι, κρασί, σούπες, γλυκίσματα, εκπαιδευτικά προγράμματα, παραδοσιακά παιχνίδια, καλλιτεχνικές δραστηριότητες, συναυλίες και άλλα πολλά) εντελώς δωρεάν, παρά μόνο προσφέροντας στην είσοδο 2 κιλά τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας «Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ».

Το ημερήσιο του πρόγραμμα

Φέτος το «Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου» θα λειτουργήσει 15 ημέρες αποκλειστικά για τα σχολεία (πρωινή ζώνη) και υπολογίζεται να φιλοξενηθούν περισσότερα από 7.000 μαθήτριες και μαθητές νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων από τον νομό Πιερίας αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Β. Ελλάδας.

Πρωινή ζώνη (10:00 έως 12:30 για νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία):
Δευτ. 5 έως Παρ. 9 Δεκεμβρίου 2022,
Δευτ. 12 έως Παρ. 16 Δεκεμβρίου 2022 και
Δευτ. 19 έως Παρ. 23 Δεκεμβρίου 2022

Βραδινή ζώνη (17:30 έως 21:30 για όλο τον κόσμο):
Σαβ. 24 έως Τρ. 27 Δεκεμβρίου 2022

Κεράσματα και δραστηριότητες

Στους μικρούς επισκέπτες θα προσφερθούν δωρεάν: γλυκίσματα, χυμοί φρούτων, ξηροί καρποί, φρέσκο, ζεστό ψωμί από τον ξυλόφουρνο του Καπνικού Σταθμού και καφές, τσάι ή ζεστό κρασί στους εκπαιδευτικούς.
Τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε ομαδικά παιχνίδια παιδαγωγικού χαρακτήρα στην αυλή του Καπνικού Σταθμού, η οποία προσφέρει ασφάλεια και άνεση.

Φέτος μάλιστα θα οργανωθεί ένα ομαδικό εργαστήρι καρκατσούλας, ενώ 44 εθελόντριες και εθελοντές από 9 διαφορετικές χώρες της Ευρώπης θα οργανώνουν κάθε μέρα παραδοσιακά ομαδικά παιχνίδια από τη χώρα τους στα οποία θα καλούνται να συμμετέχουν οι μικροί επισκέπτες.

Κατά τη διάρκεια της δίωρης παραμονής τους θα έχουν επίσης την δυνατότητα να παρακολουθήσουν την αφήγηση ενός παραμυθιού ή την προβολή μιας ταινίας σε θερμαινόμενο, κλειστό χώρου, ενώ καθημερινά, από το κέντρο της αυλής θα σηκώνουν, όπως παλιά, το παραδοσιακό αερόστατο.

Πηγή+Photos: Thes.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό