Δεκτή προσωρινή διαταγή σε ομαδική αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για την ρήτρα, τι ανακοίνωσε ο δικηγόρος

Δεκτή προσωρινή διαταγή σε ομαδική αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για την ρήτρα, τι ανακοίνωσε ο δικηγόρος

Ευχάριστες εξελίξεις είχαμε πριν λίγες μέρες για Πατρινό πολίτη ο οποίος είδε να δικαιώνεται στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχε κατάθεσε εναντίον παρόχου με  αίτημα την μη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος μέχρι να συζητηθούν τα ασφαλιστικά μέτρα για την ρήτρα.

Για την συγκεκριμένη απόφαση, εξέδωσε ανακοίνωση ο δικηγόρος Βασίλης Μάρκου που χειρίστηκε τη υπόθεση και αναφέρει: «Δεκτή από το Μονομελές Πρωτοδικείο Πατρών έγινε μια ακόμα αίτηση προσωρινής διαταγής στην Πάτρα, σε ομαδική, αυτή τη φορά, αίτηση ασφαλιστικών μέτρων.

Την υπόθεση χειρίστηκε το γραφείο του δικηγόρου Βασίλη Μάρκου και η αίτηση στρεφόταν κατά ιδιώτη παρόχου με αίτημα την μη διακοπή του ρεύματος, για όσο διάστημα δεν πληρώνεται η ρήτρα αναπροσαρμογής σε τρέχοντες και μελλοντικούς λογαριασμούς, μέχρι την συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Πλέον, οι καταναλωτές, αλλά και δύο επιχειρήσεις που συμπεριλαμβάνονταν στην ομαδική αίτηση, θα μπορούν να πληρώνουν μόνο το μέρος του λογαριασμού που αφορά η κατανάλωση ρεύματος.

Ήδη, καθημερινά, οι πάροχοι δίνουν εντολές διακοπής ρεύματος χωρίς να τηρείται ο Κώδικας Προμήθειας Ηλεκτρικού Ρεύματος και οι προθεσμίες που αυτός επιτάσσει. Σύμφωνα με τον τελευταίο εξάλλου, απαγορεύεται στους καταναλωτές Κοινωνικών Τιμολογίων η όποια διακοπή τους καλοκαιρινούς και τους χειμερινούς μήνες. Όμως, οι όροι που προσπαθούν οι πάροχοι να διεκδικήσουν τα υπέρογκα ποσά που εμφανίζονται στους λογαριασμούς έχουν γίνει ανεξέλεγκτοι.

Η πορεία προσβολής της νομιμότητας της ρήτρας αναπροσαρμογής και των αδιαφανών όρων στα συμβόλαια των καταναλωτών και των επιχειρήσεων είναι ακόμα μακρά, όμως οι πρώτες θετικές αποφάσεις σε όλη την Ελλάδα δείχνουν ότι η δικαιοσύνη αφουγκράζεται σε αυτό το στάδιο το τέλμα που έχει επέλθει στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις».

Dete.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό