ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας – ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ WHAT IF…τα Σάββατα έκανες μια διαφορετική βόλτα;

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας – ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ WHAT IF…τα Σάββατα έκανες μια διαφορετική βόλτα;

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας – Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου

Φεβρουάριος – Ιούνιος 2023 (κάθε Σάββατο)

 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ

WHAT IF…τα Σάββατα έκανες μια διαφορετική βόλτα;

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας για πρώτη φορά διοργανώνει ένα βιωματικό εργαστήριο εφήβων. Μέσα σε αυτό οι έφηβοι θα βρουν το χώρο, τα εργαλεία και τη διάθεση που χρειάζονται για να εκφραστούν. Μέσα από πρακτικές ασκήσεις που προέρχονται από τη φιλοσοφία του σωματικού θέατρου, μέσα από τεχνικές του devised theater και τις αρχές του θέατρο documento και κυρίως με πρώτη ύλη τις ιστορίες και τα όνειρα των ίδιων των εφήβων που θα συμμετάσχουν στο εργαστήριο, θα χαράξουμε φέτος ένα διαφορετικό ταξίδι μάθησης και δημιουργίας. Και θα ανακαλύψουμε μαζί τους τη θεραπευτική επίδραση που μπορεί να έχει το θέατρο στη ζωή μας.

Διδάσκουν: Εύα Οικονόμου-Βαμβακά, Μαρίνα Τσελεπή

 Σε ποιους απευθύνεται: Σε εφήβους 13-18 χρονών που θέλουν να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό και να γίνουν μέλη μιας ομάδας δημιουργίας. Το εργαστήριο δεν θα περιλαμβάνει αποκλειστικά ασκήσεις υποκριτικής αλλά στη συνολική διάρκειά του θα εξερευνήσουμε όλα τα επιμέρους στάδια που περνάει η δημιουργία μιας παράστασης (αρχική ιδέα, κείμενο, σκηνογραφική και ενδυματολογική προσέγγιση, μουσική, υποκριτική). Ωστόσο η δημιουργία μιας δυναμικής ομάδας προϋποθέτει συνέπεια, ενθουσιασμό και αφοσίωση και για αυτό συνιστάται στους εφήβους που θα αποφασίσουν να συμμετάσχουν να το σκεφτούν ξανά. Και ξανά. Και λίγο ακόμα.

Πότε: Κάθε Σάββατο από Φεβρουάριο ως Ιούνιο.*

Κόστος συμμετοχής: 20/μήνα.

 Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 *Η ακριβής ώρα θα αποφασιστεί σε συνεννόηση με την εφηβική ομάδα που θα προκύψει στην πρώτη ανοιχτή συνάντηση γνωριμίας που θα λάβει χώρα 28 Ιανουαρίου 2023 στις 12:00 στο Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου.

 Για περισσότερες πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας 2510. 220876 – 7 (10.00 – 14.00) ή να στείλετε mail στο thkavala@otenet.gr, έως και την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023.

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό