Διάγγελμα Μπάιντεν: Η Ρωσία θα πληρώσει το τίμημα – Είμαστε έτοιμοι για κυρώσεις (_video_)

Διάγγελμα Μπάιντεν: Η Ρωσία θα πληρώσει το τίμημα – Είμαστε έτοιμοι για κυρώσεις (_video_)

Κυρώσεις κατά της Μόσχας ανακοίνωσε  ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, μέσα από το διάγγελμά του.

Ο Τζο Μπάιντεν τόνισε αρχικά ότι «Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι παίρνει ένα κομμάτι της Ουκρανίας, αυτό έκανε χθες ο Πούτιν με όσα είπε. Γνωρίζω ότι ο ίδιος οικοδομεί μια λογική για να συνεχίσει περαιτέρω. Πρόκειται, ουσιαστικά, για την αρχή της ρωσικής εισβολής. Εμείς είμαστε προετοιμασμένοι για να προχωρήσουμε σε κυρώσεις. Ποιος δίνει το δικαίωμα σε κάποιον να ανακηρύξει σαν ανεξάρτητες δύο περιοχές μιας άλλης χώρας; Για όνομα του Θεού. Σήμερα, λοιπόν, ανακοινώνω την πρώτη δέσμη κυρώσεων απέναντι στη Ρωσία και θα συνεχίσουμε να κλιμακώνουμε τις κυρώσεις όσο η Ρωσία κλιμακώνει τις ενέργειές της

Δεν έχουμε καμία πρόθεση να πολεμήσουμε τη Ρωσία. Θέλουμε με τους συνεργάτες μας να υπερασπιστούμε όσους δέχονται επίθεση. Ελπίζω να κάνω λάθος αλλά πιστεύω ότι η Ρωσία θα κλιμακώσει τις ενέργειές της κατά της Ουκρανίας».

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε την πρώτη δέσμη κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας. Πρόκειται για εμπορικές και οικονομικές κυρώσεις σε τρία επίπεδα: Σε εταιρείες, σε πρόσωπα και σε επίπεδο διακίνησης εμπορευμάτων που χρησιμεύουν στη βιομηχανία. Τόνισε επίσης ότι ο North stream δεν θα προχωρήσει.

«Οι κυρώσεις αυτές είναι για το χρέος της Ρωσίας, δεν μπορούν να αντληθούν χρήματα από την δύση. Η Ρωσία θα πληρώσει το τίμημα», ανέφερε ο Μπάιντεν.

Η Γερμανία και η Βρετανία έχουν ήδη ανακοινώσει κυρώσεις οικονομικού χαρακτήρα, με τις ΗΠΑ να έχουν επίσης εκδώσει μια σειρά μέτρων που αναμένεται να εμπλουτιστούν, κατόπιν συνεννοήσεως με τους δυτικούς τους συμμάχους. Από στιγμή σε στιγμή αναμένεται και η ανακοίνωση των κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης εις βάρος της Ρωσίας.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό