Διαμαρτυρία του Μελισσοκομικού Συλλόγου Ροδόπης που μένει έξω από τις ενισχύσεις των πληγέντων του κλάδου- Προετοιμασία για κινητοποιήσεις

Διαμαρτυρία του Μελισσοκομικού Συλλόγου Ροδόπης που μένει έξω από τις ενισχύσεις των πληγέντων του κλάδου- Προετοιμασία για κινητοποιήσεις

Για ακόμα μια φορά η πολιτική ηγεσία της χώρας μένει στα λόγια. Ο μελισσοκομικός Σύλλογος Ροδόπης εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια του μετά από την εξαγγελία του υφυπουργού αγροτικής ανάπτυξης Κ. Κελέτση στις 27/01/2024 στο Facebook όπου αναφέρει χαρακτηριστικά:

“Επιπλέον ενίσχυση των πληγέντων Μελισσοκόμων του Έβρου, της Ροδόπης και της Θεσσαλίας με 15 ευρώ ανά κυψέλη, για μελισσοτροφή. Η ενίσχυση θα δοθεί για το σύνολο του αριθμού των κυψελών που κατείχαν οι πληγέντες και όχι μόνο για εκείνες που καταστράφηκαν!

Ήδη δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ στην εφημερίδα της Κυβέρνησης (με αριθμό φύλλου 562 /26-1- 2024 , αρ απ 89/25871)και  διαπιστώνουμε ότι δεν έχουν καταβληθεί καθόλου χρήματα σε κανέναν μελισσοκόμο στην Ροδόπη εδώ και μήνες. Διαβάζοντας την υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ που έχει υπογράψει ο ίδιος ο υφυπουργός αγροτικής ανάπτυξης και υπεύθυνος για μελισσοκομικά θέματα, βγάζει εκτός τους μελισσοκόμους της Ροδόπης και επιδοτεί όλους τους άλλους κλάδους του αγροτικού τομέα.

Σαν σύλλογος προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με τον ίδιο τον Κ. Κελέτση και το αρμόδιο υπουργείο για διευκρινήσεις και εξηγήσεις αλλά μείνανε στα λόγια. Η Ροδόπη επλήγη από τις πυρκαγιές με αποτέλεσμα την συρρίκνωση των βοσκοτόπων που κατά πλειοψηφία επισκεπτόμαστε ως μελισσοκόμοι με τα μελισσοσμήνη μας. Οι μελισσοκόμοι της Ροδόπης είναι εξοργισμένοι από την απάθεια και την αλαζονία των διοικούντων στο ΥΠΑΤ καθώς τους  βλέπουμε να έρχονται στoν τόπο μας και να μας διαφημίζουν την ευρωπαϊκή πολιτική που δεν ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ. Κουραστήκαμε  πλέον να μας κοροϊδεύουν με ψεύτικες υποσχέσεις και χτυπήματα στην πλάτη.

Για αυτό τους δίνουμε μια εβδομάδα προθεσμία για μας πουν εγγράφως την ημερομηνία καταβολής των χρημάτων ειδάλλως οι μελισσοκόμοι της Ροδόπης βγαίνουν άμεσα σε κοινητοποιήσεις”

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό