Διήμερο Εορταστικών Εκδηλώσεων για την γιορτή της 25ης Μαρτίου στον οικισμό Κοσμίου

Διήμερο Εορταστικών Εκδηλώσεων για την γιορτή της 25ης Μαρτίου στον οικισμό Κοσμίου

Με μεγαλοπρέπεια και σε κλίμα υπερηφάνειας και συγκίνησης, ακολουθώντας την παράδοση χρόνων γιορτάστηκε και φέτος η διπλή εορτή της 25ης Μαρτίου στον οικισμό Κοσμίου. Την οργάνωση της γιορτής επιμελήθηκε η Πρόεδρος του οικισμού κα Μιχαηλίδου Χρυσούλα με την βοήθεια του κ. Τσομπανογιοβάνη Βασίλειου μέλος του συμβουλίου και την υποστήριξη του Δήμου Κομοτηνής. Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των κατοίκων και όλων των φορέων του οικισμού, των δασκάλων και των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Κοσμίου, της επιτροπής της εκκλησίας και των συλλόγων του οικισμού,του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Κοσμίου, του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Κοσμίου, του Θρησκευτικού Συλλόγου «Άγιος Αθανάσιος» και του ποδοσφαιρικού ομίλου «ΠΑΟΚ Κοσμίου».

Την παραμονή της 25ης Μαρτίου στον χώρο του Δημοτικού Σχολείου και στο Νηπιαγωγείο τα παιδιά,οι διευθύντριες του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου και οι δάσκαλοι τίμησαν με ποιήματα, θεατρικά και τραγούδια τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και τους ήρωες του 1821, προκαλώντας συγκίνηση σε όσους παρευρέθηκαν.

Ανήμερα της εορτής εκκλησιάστηκαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Κοσμίου μικροί και μεγάλοι και μετά το πέρας της Δοξολογίας όλοι μαζί με τους ψάλτες και τον Ιερέα, πατέρα Οικουμένιο, έψαλαν με υπερηφάνεια τον εθνικό μας ύμνο και διαβάστηκε ο συγκινητικός πανηγυρικός της ημέρας από την δασκάλα κα ΔαδουρήΔέσποινα. Μετά το τέλος της Λειτουργίας όλοι μαζί παρευρεθήκαν στο Ηρώων της κεντρικής πλατείας όπου ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση για τους ήρωες πεσόντες και εκτελεσθέντες και έγινε η κατάθεση στεφάνων από τον εκπρόσωπο του Δήμου Κομοτηνής αντιπρόεδρο της ΔΚΕΠΠΑΚκοΚιορπέογλου Κώστα, την Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου κα Μιχαηλίδου Χρυσούλα,τον κ. Τσομπανογιοβάνη Βασίλειο μέλος του Τοπικού Συμβουλίου και εκ μέρος των συλλόγων και για την εθνική αντίσταση κατέθεσαν στεφάνια τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου, Νηπιαγωγείουκαι Παιδικού Σταθμού απαγγέλλοντας ποιήματα.

Ακολούθησε η παρέλαση των μαθητώνκαι των εκπροσώπων των συλλόγων  κάτω από την καθοδήγηση όλων των δασκάλων και ιδιαίτερα του κ. Κυριάκου Χαρίσιου, ο οποίος τριάντα ολόκληρα χρόνια είναι πάντα παρών στις εορταστικές εκδηλώσεις του Σχολείου φροντίζοντας να γίνουν όλες με ευπρέπεια και τάξη.Ο δάσκαλος Κόντης Ναούμφρόντισε για την μουσική επιμέλεια κατά την διάρκεια της παρέλασης.

Τα παιδιά του Σχολείου στο τέλος της γιορτής κεράστηκαν με το παραδοσιακό λουκούμι και χυμούς προσφορά του Δήμου Κομοτηνής και ακολούθησε η καθιερωμένη δεξίωση στον χώρο του Κοινοτικού Καταστήματος Κοσμίου, προσφορά της Προέδρου κας Χ. Μιχαηλίδου.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό