Δίκη για το Μάτι: Συγκλονίζει η κατάθεση του Άρη Χερουβείμ -έχασε τη μητέρα, την αδελφή και τα δίδυμα 5χρονα ανήψια του.

Δίκη για το Μάτι: Συγκλονίζει η κατάθεση του Άρη Χερουβείμ -έχασε τη μητέρα, την αδελφή και τα δίδυμα 5χρονα ανήψια του.

Καθήλωσε και συγκίνησε με την κατάθεσή του, ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου, ο Άρης Χερουβείμ. Στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι έχασε τη μητέρα, την αδελφή και τα δίδυμα 5χρονα ανήψια του.

«Ήρθαμε εδώ να κάνουμε μια δίκη που δεν ξέρουμε πόσα θύματα υπάρχουν. Τα θύματα είναι 104 αλλά υπάρχουν και άλλα που δεν έχουν ταυτοποιηθεί» κατέθεσε εμφανώς φορτισμένος χαρακτηρίζοντας προσβολή το γεγονός ότι δεν μπορεί να εκπροσωπήσει τις ανιψιές του στο δικαστήριο.

«Δεν κατηγορώ το δικαστήριο αλλά το νομικό πλαίσιο» τόνισε και συνέχισε λέγοντας πως ζητούν δικαίωση. «Να μην γίνει ξανά Μάτι. Η δικογραφία έγινε 4,5 χρόνια μπαλάκι. Οι κατηγορούμενοι είναι αθώοι μέχρι απόδειξης ενοχής, αλλά υπάρχουν εδώ άνθρωποι σαν εμάς που είμαστε τα θύματα και πρέπει να μας προστατεύσετε», είπε απευθυνόμενος στο δικαστήριο.

Συνέχισε λέγοντας: «Κάποιοι φταίνε περισσότερο και κάποιοι λιγότερο. Κάποιοι θα έπρεπε να είναι στη φυλακή. Αλλά όλοι θα έπρεπε να έχουν «ξηλωθεί» την επόμενη μέρα . Εγώ δεν πιστεύω στη δικαίωση από την απόφαση του δικαστηρίου έχοντας υπόψη μου την απόφαση για τη δική στη Μάνδρα…».

Δίκη για το Μάτι: «Σηκωθείτε να φύγετε»

Με δάκρυα στα μάτια ο μάρτυρας περιέγραψε τις αγωνιώδεις προσπάθειές του να εντοπίσει την οικογένεια του μέσα στο αλαλούμ που επικρατούσε. Η τελευταία φορά που επικοινώνησε με τη μητέρα του, όπως περιέγραψε, ήταν στις 6.30 το απόγευμα, όταν τον ενημέρωσε ότι είδαν φλόγες. «Σηκωθείτε να φύγετε» τους είπα και δεν έπιασα κουβέντα για να μην χάνουν χρόνο.

Αναφερόμενος στη διαδρομή που ακολούθησε η οικογένεια του, είπε πως «χτυπήθηκαν» από τη φωτιά λίγα μέτρα από το σπίτι τους, όπου συνάντησαν δυο ζευγάρια, το ένα από τα οποία κατάφερε να σωθεί.

Ο μάρτυρας περιέγραψε πως την επόμενη μέρα πήγε στο σπίτι, το οποίο βρήκε ανοικτό. «Στα 50 μέτρα ήταν ένα περιπολικό πήγα και είδα σορούς να είναι σκεπασμένες με σεντόνια. Είδα το ζεύγος παντελώς απανθρακωμένο, δεν είχαν κάνει τον κόπο να το σκεπάσουν. Μου είπαν κάτω από τα σεντόνια είναι δυο γυναίκες και δυο παιδιά.

Ζήτησα να κάνω αναγνώριση. Τελικά, αναγνώρισα τη μητέρα μου την αδερφή μου και το ένα το παιδάκι. Το άλλο δεν το αναγνώρισα γιατί ήταν πάρα πολύ καμένο».

Ο μάρτυρας διάβασε στο Δικαστήριο το σήμα της αστυνομίας, στο οποίο αναφερόταν πως όταν εντοπίστηκε η οικογένειά του στη μέση του δρόμου καιγόταν «και έσβησαν τα παιδιά με τον πυροσβεστήρα του αυτοκινήτου».

«Εγκληματική έλλειψη συντονισμού» στο Μάτι

«Ήταν άσπροι από πριν» ανέφερε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως η περισυλλογή των σορών έγινε στις 7 το απόγευμα. Όπως εξήγησε «αυτό έγινε γιατί κάποιοι στην πυροσβεστική θεώρησαν σωστό να γίνει απευθείας ανάθεση σε ένα συγκεκριμένο γραφείο τελετών έναντι 62.000 ευρώ παρά το ότι είχαν προσφερθεί και άλλα γραφεία δωρεάν».

Καταθέτοντας, μίλησε για την εγκληματική έλλειψη συντονισμού και την παντελή απουσία όλων των υπευθύνων. “Όλο αυτό το θέατρο που παίχτηκε ενώ ήξεραν ότι υπήρχαν νεκροί…» είπε και έκανε λόγο για προσβολή, αναφερόμενος στη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό.

Η δίκη συνεχίζεται τις επόμενες μέρςε με την εξέταση μαρτύρων που και οι ίδιοι μετρούν απώλειες σε ανθρώπινες ζωές και περιουσίες.

Πηγή: in.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό