Δίκη Πάτρας: Μαραθώνεια αγόρευση της εισαγγελέως- Ζήτησε την ενοχή της μητέρας-“Δυστυχώς, η πραγματική ζωή ξεπερνά και το πιο ευφάνταστο σενάριο»

Δίκη Πάτρας: Μαραθώνεια αγόρευση της εισαγγελέως- Ζήτησε την ενοχή της μητέρας-“Δυστυχώς, η πραγματική ζωή ξεπερνά και το πιο ευφάνταστο σενάριο»

Η εισαγγελέας ζήτησε η κατηγορούμενη να κηρυχθεί ένοχη όπως κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση τετελεσμένη και σε απόπειρα.

«Το χέρι που έδωσε την κεταμίνη στην Τζωρτζίνα είναι εκείνο της κατηγορουμένης», τόνισε στην κατακλείδα της μαραθώνιας πρότασης η κυρία Σπυριδωνίδου.

«Το παιδί αυτό μία ατυχία είχε στη σύντομη αλλά λαμπερή ζωή της. Να έχει μάνα-τροφό-φροντιστή την κατηγορούμενη. Προτείνω να την κηρύξετε ένοχη όπως κατηγορείται. Δυστυχώς, η πραγματική ζωή ξεπερνά και το πιο ευφάνταστο σενάριο», ανέφερε η εισαγγελέας.

Εισαγγελέας για κατηγορούμενη μητέρα: Ούτε ούρλιαξε ούτε φώναξε, παρότι είδε το παιδί της να παθαίνει ό,τι και το πρώτο που πέθανε
Η εισαγγελέας, στη 12ωρη αγόρευσή της, περιέγραψε το χρονικό της πρώτης νοσηλείας της Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο της Πάτρας και τη συμπεριφορά της κατηγορούμενης, όταν ειδοποίησε στις 11 Απριλίου 2021 ότι το κοριτσάκι παθαίνει επεισόδιο.

«Ξαφνικά, χωρίς κάποιο πρόδρομο σημάδι, το βρίσκουν οι γιατροί ωχρό, με μυδρίαση. Η κατηγορούμενη δεν έχει βγει έντρομη στον διάδρομο να φωνάξει. Ή δεν έχει καταλάβει τι συμβαίνει ή έχει αντιληφθεί και δεν φωνάζει. Κανένας γιατρός δεν θυμάται πού βρισκόταν την κρίσιμη ώρα η μητέρα. Αν ήταν το κυρίαρχο πρόσωπο, είχε φωνάξει, ήταν σε πανικό, θα τη θυμούνταν. Δεν ακούστηκε η κυρία κατηγορουμένη. Ούτε ούρλιαξε ούτε φώναξε, παρότι είδε το παιδί της να παθαίνει ό,τι και το πρώτο που πέθανε, και είναι ψύχραιμη. Δεν καλεί σε βοήθεια με τον ενδεδειγμένο τρόπο, ώστε να ενεργοποιηθεί η αλυσίδα διάσωσης. Είναι ευτύχημα που επανήλθε η Τζωρτζίνα. Κανείς δεν μπορεί να στερήσει από κάποιον τη ζωή επειδή μπορεί να αντιμετωπίσει νευρολογικά προβλήματα, και συγχαίρω τον κ. Χασαπόπουλο, είναι άνθρωπος με Α κεφαλαίο», σημείωσε η εισαγγελέας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Στην αγόρευσή της, η εισαγγελέας στηλίτευσε τη στάση της υπεράσπισης να αφήσει αιχμές κατά του γιατρού αναισθησιολόγου Ι. Χασαπόπουλου, που έκανε ΚΑΡΠΑ στο παιδί επί 50 λεπτά, παρότι στη βιβλιογραφία αναφέρεται ότι μετά τα 20 λεπτά μπορεί να επιφέρει εγκεφαλικές βλάβες.

«Ο κ. Χασαπόπουλος μας είπε ότι μόλις κατάλαβε ποιο παιδί ήταν έγινε μια “έκρηξη” μέσα στο μυαλό του, επειδή ήξερε ότι έχουν χαθεί άλλα δύο παιδιά. Αλίμονό μας αν ζητάμε από τους γιατρούς να σταματούν επειδή δεν θα είναι ο τέλειος άνθρωπος. Ποιος έχει πει ότι οι άνθρωποι ΑμεΑ δεν είναι τέλειοι άνθρωποι; Το πάθος του ήταν να ζωντανέψει την Τζωρτζίνα, δεν κρατούσε ρολόι. Πώς πετάμε λάσπη σε αυτόν τον άνθρωπο και να λέμε κακώς ξεπέρασες τα 20 λεπτά ΚΑΡΠΑ. Μετά από σχεδόν 50 λεπτά βλέπει το παιδί να αποκτά ρυθμό. Η Τζωρτζίνα ήταν ηρωίδα, πολύ δυνατό παιδί. Σε αυτή τη δίκη εγώ προσωπικά κατάλαβα πόσο σημαντική και δύσκολη είναι η ΚΑΡΠΑ. Τι να σκεφτείς; Το μόνο που ήθελε ο ιατρός ήταν να επαναφέρει την Τζωρτζίνα. Εγώ τον συγχαίρω. Επανέφερε στη ζωή το παιδί», τόνισε με έμφαση η εισαγγελέας.

«Το παιδί το είχε “δηλητηριάσει” κατά του πατέρα του»
Η εισαγγελέας αναφέρθηκε στις σχέσεις της μητέρας με τον σύζυγό της.

«Το παιδί το είχε “δηλητηριάσει” κατά του πατέρα του. Είναι ένα παιδί που έχει δει τα αδέλφια του να φεύγουν, η μητέρα του της λέει τα πάντα για τον πατέρα του και αναρωτιόμαστε γιατί είναι σε αυτήν την κατάσταση; Όλο αυτό το χρονικό διάστημα στο Καραμανδάνειο έχει προκύψει ότι το ζευγάρι ήθελε να χωρίσει. Η κυρία κατηγορουμένη και ενώ έχει χάσει ήδη δύο παιδιά κάνει αναρτήσεις και ψάχνει αν φοράει τη βέρα του, αν έχει αλλάξει κάτι στο Facebook, αν ο κ. Δασκαλάκης είναι έξω, κυκλοφορεί, ενώ το παιδί της νοσηλεύεται. Εκείνη έχει τον νου της αν δηλώνει παντρεμένος ή όχι. Η κατηγορούμενη έχει βάλει το παιδί της να ζητά να δει τον μπαμπά της, το μαγνητοφωνεί το παιδί να το λέει ενώ είναι στα επείγοντα. Λέει ευθαρσώς στο παιδί της να μην τη φέρνει σε δύσκολη θέση. Αναρωτιόμαστε γιατί το παιδάκι πεταγόταν στον ύπνο του; Γιατί οι γιατροί μιλούσαν για παιδοψυχολόγο; Το πρώτο τηλεφώνημα που κάνει το πρωί πριν πάει στο Καραμανδάνειο είναι στον δικηγόρο της. Είναι δυνατόν; Να σκέφτεσαι πρώτα τον δικηγόρο και μετά τον πατέρα;

»Σε ποια ζυγαριά μπαίνει ο πατέρας και η θεία για το ποιος θα καθίσει με το παιδί; Εκείνη τη χρονική στιγμή που η κυρία κατηγορουμένη επιλέγει τη θεία για να αφήσει πίσω για να πάρει ρούχα, την ενδιαφέρει η Τζωρτζίνα, οι εξετάσεις; Και όλα αυτά δύο εβδομάδες μετά τον θάνατο της Ίριδας. Και αυτό που σε ενδιαφέρει είναι να φύγεις, να πάρεις ρούχα και πιτζάμες.

»”Κάθε φορά που θα χωρίζουμε θα έχουμε μία απώλεια” της λέει ο κ. Δασκαλάκης. Μέσα σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση έρχεται η ανακοπή της Τζωρτζίνας. Οι σχέσεις του ζευγαριού αποκαταστάθηκαν άμεσα και είναι ξανά μαζί», τόνισε η εισαγγελέας

«Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να δείχνει ότι οι γιατροί έδωσαν κεταμίνη στο παιδί», είπε η εισαγγελέας
Η κυρία Σπυριδωνίδου έκανε εκτενή αναφορά για τη συμπεριφορά της μητέρας κατά το τελευταίο, μοιραίο επεισόδιο ανακοπής της Τζωρτζίνας στο νοσοκομείο Παίδων στις 29 Ιανουαρίου.

«Ήταν 14:24, το μεσημέρι. Η κατηγορούμενη με κανονικό βήμα πηγαίνει στη στάση των νοσηλευτών, δεν φωνάζει και απαντά καταφατικά αν το παιδί έχει επεισόδιο. Δεν φορά μάσκα και γι’ αυτό η νοσηλεύτρια την αναγνωρίζει. Φωνάζει τη γιατρό και η κατηγορούμενη εξακολουθεί να μην μιλάει, αλλά κάνει ένα καταφατικό νεύμα στη γιατρό και λέει ένα “ναι” όταν τη ρωτούν αν η Τζωρτζίνα έχει νέο επεισόδιο. Στις 14:30 έχει αναλάβει το προσωπικό της ΜΕΘ» είπε η εισαγγελική λειτουργός, και συνέχισε: «Ο κ. Τζιούβας ενημερώνει την κατηγορουμένη ότι το παιδί δεν τα καταφέρνει και δεν ανταποκρίνεται και εκείνη αντιδρά λέγοντας να δει αν λειτουργεί ο βηματοδότης. Αυτή είναι η αντίδρασή της στην είδηση του θανάτου».
Η εισαγγελέας εξέφρασε την απορία πώς η κατηγορούμενη είχε την ψυχραιμία να ενδιαφερθεί για το πού θα γίνει η ιατροδικαστική εξέταση αμέσως μετά τον θάνατο του παιδιού της και αφού έχει χάσει άλλα δύο παιδιά.

«Κακώς υπήρξε μομφή κατά του ιατροδικαστή Σωτ. Μπουζιάνη, ότι στην αιτία θανάτου έγραψε ”θανατηφόρα δηλητηρίαση” και όχι ανθρωποκτονία, καθώς η ανθρωποκτονία είναι νομικός όρος και όχι ιατρικός», σημείωσε η εισαγγελέας.

Η κα Σπυριδωνίδου αποδόμησε τους βασικούς υπερασπιστικούς ισχυρισμούς της 35χρονης και ήταν ξεκάθαρη πως η κεταμίνη δεν δόθηκε από γιατρό ή νοσηλευτή του Παίδων. Παράλληλα, τόνισε ότι ο σάκος της αναζωογόνησης της ΜΕΘ του Παίδων δεν περιέχει κεταμίνη, σύμφωνα με την απάντηση που απέστειλε το νοσοκομείο, και για να βγει από το φαρμακείο του νοσοκομείου χρειάζεται συνταγή.

«Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να δείχνει ότι οι γιατροί έδωσαν κεταμίνη στο παιδί. Ούτε η ουσία αυτή δόθηκε κατά τη νοσηλεία του παιδιού. Επίσης, από κανένα στοιχείο δεν προέκυψε ότι το παιδί ήταν επιληπτικό», υποστήριξε.

Η εισαγγελέας αποδόμησε και τις καταθέσεις των μαρτύρων υπεράσπισης της κατηγορούμενης μητέρας. Χαρακτηριστικά, ανέφερε πως αν ίσχυαν όσα ανέφερε η ιατροδικαστής Δημακοπούλου, η Τζωρτζίνα θα ήταν «ωρολογιακή βόμβα» από τότε που νοσηλεύθηκε στο Καραμανδάνειο. «Δεν υπήρχε λογικός ειρμός στον λόγο της, εμφάνισε 3-4 αιτίες θανάτου», υποστήριξε η εισαγγελέας.

Πηγή: ntime.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό