Δήλωση βουλευτή Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρη Χαρίτου σχετικά με το κλείσιμο του εργοστασίου-πλεκτηρίου της Palco

Δήλωση βουλευτή Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρη Χαρίτου σχετικά με το κλείσιμο του εργοστασίου-πλεκτηρίου της Palco

Μετά την επικοινωνία που είχε ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Χαρίτου με εργαζομένους του εργοστασίου της Palco και με εκπρόσωπο του Εργατικού Κέντρου  Κομοτηνής δήλωσε:

Η αιφνιδιαστική απόφαση της διοίκησης της εταιρείας να προχωρήσει στο κλείσιμο της μονάδας μεταφέροντας τις πλεκτικές μηχανές σε άλλη περιοχή,  ιδιαίτερα με τον τρόπο που έγινε, δείχνει το μέγεθος της ασυδοσίας της εταιρείας που αισθάνεται ότι μπορεί να κινείται στις μέρες μας ανεξέλεγκτη, πετώντας στον δρόμο τουλάχιστον 15 εργαζόμενους με ενέργειες που γεννούν σοβαρά ερωτήματα ως προς τη νομιμότητά τους.

Όταν χωρίς να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι για την απόφαση της εταιρείας η πρωινή βάρδια του Σαββάτου είδε να  ξηλώνονται δεκάδες πλεκτικές μηχανές του εργοστασίου για να μεταφερθούν αλλού. Όταν η εταιρεία οφείλει στους εν λόγω εργαζόμενους πάνω από 70.000€ δεδουλευμένα αφού δεν υπήρχε κανονική καταβολή μισθών, αλλά χορήγηση  μικροποσών έναντι των μισθών τους.

Οφείλει το Υπουργείο Εργασίας να παρέμβει άμεσα ώστε να ενεργοποιηθούν όλοι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί προκειμένου να αποπληρωθούν οι εργαζόμενοι και να ελεγχθεί η νομιμότητα των πράξεων της εταιρείας. Από την πλευρά μου εξέφρασα την υποστήριξή  στους εργαζόμενους για την σκληρότητα που επέδειξε η εργοδοσία και θα αναλάβω πρωτοβουλία κοινοβουλευτικού ελέγχου  τις επόμενες μέρες.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό