«Δημιουργική γραφή και φιλαναγνωσία. Η λογοτεχνία στην εκπαίδευση»

«Δημιουργική γραφή και φιλαναγνωσία. Η λογοτεχνία στην εκπαίδευση»

Πραγματοποίηση Εκδήλωσης Παραρτήματος Κομοτηνής και Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

«Δημιουργική γραφή και φιλαναγνωσία. Η λογοτεχνία στην εκπαίδευση»

 Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, το απόγευμα της Τετάρτης, 18 Μαϊου 2022 και ώρα 19:00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κομοτηνής, η εκδήλωση με θέμα: ««Δημιουργική γραφή και φιλαναγνωσία. Η λογοτεχνία στην εκπαίδευση», που διοργάνωσε το Παράρτημα του ΕΑΠ στην Κομοτηνή και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης στα πλαίσια της προσπάθειας επικαιροποίησης και εμβάθυνσης των γνώσεων των φοιτητών, αποφοίτων και εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων στο συγκεκριμένο αντικείμενο.

Στην εκδήλωση που συγκέντρωσε το ενδιαφέρον της εκπαιδευτικής κοινότητας χαιρετισμούς απηύθυναν ο Αντιπρόεδρος Διοικητικών, Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας του ΕΑΠ, Καθηγητής κ.Ευσταθόπουλος Ευστάθιος, ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αν. Μακ. Θράκης κ. Μπαντίκος Κωνσταντίνος, ο Δ/ντης του ΜΠΣ «Δημιουργική Γραφή» του ΕΑΠ, Καθηγητής κ. Καγιαλής Παναγιώτης καθώς και οι Αναπλ. Καθηγήτριες του ΕΑΠ κα ΒλαβιανούΑντιγόνη  και ΠατερίδουΓεωργία.

Το πρόγραμμα των εισηγήσεων, που περιλάμβαναν θεωρητικές προσεγγίσεις και προτεινόμενες παιδαγωγικές πρακτικές εφαρμογές,    διαμορφώθηκε ως ακολούθως:

Ιακωβίδου Σοφία (ΣΕΠ ΔΓΡ ΕΑΠ, Επ. Καθ.  ΤΕΕΠΗ ΔΠΘ) «Σε τι χρησιμεύει η θεωρία της λογοτεχνίας σε ένα πρόγραμμα δημιουργικής γραφής;»

Κιοσσές Σπύρος (ΣΕΠ ΕΑΠ, Ε.ΔΙ.Π. ΤΕΦ ΔΠΘ) «Η φιλαναγνωσία και η δημιουργική γραφή στη λογοτεχνική εκπαίδευση»

Βλαστάρης Κωνσταντίνος (ΣΕΕ ΠΕ 70 -ΠΕΚΕΣ ΑΜΘ) «Η τάξη ως εργαστήριο δυνητικής λογοτεχνίας. Το παιχνίδι των αυτοδεσμευτικών κανόνων στη δημιουργική γραφή»

Στοφόρος Κωνσταντίνος (Δημοσιογράφος, Συγγραφέας) «Ένα βιβλίο δεν μένει ποτέ από βενζίνη: Εννιά τρόποι και πολλοί λόγοι για να γίνει το βιβλίο μέρος της καθημερινότητάς μας – Φτιάχνοντας το δικό μας παραμύθι»

Στους συμμετέχοντες διανεμήθηκε έντυπο υλικό του εκπαιδευτικού προγράμματος «Κι αν ήσουν εσύ;» που υλοποιείται από το 2015 από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Η θερμή συμμετοχή του κοινού ανέδειξε για ακόμη μια φορά την ανάγκη διατήρησης ενός γόνιμου και δημιουργικού διαλόγου μεταξύ του Πανεπιστημίου και της τοπικής κοινωνίας.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό