Δημήτρης Χαρίτου : «Έχει χρέος η οργανωμένη Πολιτεία να προχωρήσει στη λήψη δραστικών μέτρων για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων εκφοβισμού»

Δημήτρης Χαρίτου : «Έχει χρέος η οργανωμένη Πολιτεία να προχωρήσει στη λήψη δραστικών μέτρων για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων εκφοβισμού»

Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Χαρίτου με αφορμή τη δημοσιοποίηση του bullying που υπέστη από συμφοιτητές του ο Βασίλης Τσαρακτσίδης επικοινώνησε και συνομίλησε μαζί του, εκφράζοντας την υποστήριξή του όπως και τη διαβεβαίωση ότι θα είναι δίπλα του σε οτιδήποτε χρειαστεί.

Σε σχόλιο του ανέφερε:

Μόνο θλίψη, αποτροπιασμό και αισθήματα οργής μας προκαλεί τo bullying που υπέστη ο νεαρός φοιτητής Βασίλης Τσαρακτσίδης από την Μεσούνη Κομοτηνής.  Αυτό που συγκλονίζει και οφείλει να προβληματίσει είναι η ένταση της επιθετικότητας και της βίας που εκδηλώνεται σε βάρος του από νέους ανθρώπους, μέλη μάλιστα της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Ο Βασίλης βρήκε τη δύναμη να κάνει δημόσια γνωστά όσα με δραματικό τρόπο βιώνει. Είχε το θάρρος να απευθυνθεί στη δικαιοσύνη ώστε να αποθαρρυνθεί η εμφάνιση ανάλογων περιστατικών εκφοβισμού. Είχε την ευαισθησία να ενθαρρύνει  όσους έχουν υποστεί bullying να μη διστάσουν να καταγγείλουν τους θύτες. Είχα την ευκαιρία να του εκφράσω την πλήρη υποστήριξή  μου και να τον διαβεβαιώσω  πως θα είμαι δίπλα του σε οτιδήποτε χρειαστεί.

Έχει χρέος η οργανωμένη Πολιτεία να προχωρήσει στη λήψη δραστικών μέτρων για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων εκφοβισμού. Είναι όμως πρωτίστως επιτακτική ανάγκη οι  προσπάθειες όλων μας να κατατείνουν στο να χτυπήσουμε το μεγάλο αυτό πρόβλημα στη ρίζα του, στα κοινωνικά αδιέξοδα που διαρκώς μεγαλώνουν για τη νέα γενιά ώστε να προλαμβάνονται κατά το δυνατόν ανάλογα θλιβερά περιστατικά.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό