ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ / ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΑΒΑΛΑΣ: Έντεκα ιστορίες γυναικών από την διαδικτυακή ομάδα «Κατάθεση Γραφής on line»

ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ / ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΑΒΑΛΑΣ: Έντεκα ιστορίες γυναικών από την διαδικτυακή ομάδα «Κατάθεση Γραφής on line»

Μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 9 Μαρτίου 2022 στη Μεγάλη Λέσχη, με πρωτοβουλία της Προϊσταμένης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός», Κατερίνας Κουμανίδου και την υποστήριξη του Δήμου Καβάλας.

 

Τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα των Γυναικών (8 Μαρτίου), η διαδικτυακή ομάδα της Δημοτικής Βιβλιοθήκη Καβάλας «Κατάθεση Γραφής on line», η οποία αριθμεί 180 άτομα, παρουσίασε έντεκα ιστορίες με θέμα τη βία κατά των γυναικών.

Οι ιστορίες αναφέρονται στις γυναίκες που βρίσκονται εγκλωβισμένες σ’ ένα παράλογο κι εχθρικό περιβάλλον, πέφτουν θύματα κακοποίησης και παλεύουν για τα αυτονόητα δικαιώματά τους.

Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στις Ουκρανές και τις Ρωσίδες μάνες, που τα παιδιά τους είναι στον πόλεμο.

 

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «σήμερα δεν ήρθαμε να γιορτάσουμε, αλλά να τιμήσουμε τους αγώνες για την ισότιμη θέση των γυναικών στην κοινωνία. Μπορεί να έχουν γίνει σημαντικά βήματα για να βρεθούν οι γυναίκες σε ίση μοίρα με τους άνδρες, όμως έχουμε ακόμη δρόμο μέχρι να υπάρξει πλήρης δικαίωση. Τον τελευταίο καιρό υπογράμμισε ο κ. Μουριάδης «δημοσιοποιούνται περιστατικά έμφυλης βίας, βιασμοί και γυναικοκτονίες. Όχι ότι δεν υπήρχαν στο παρελθόν. Όμως, μάλλον έφτασε η ώρα να ανοίξουν στόματα και να βρεθούν περισσότεροι συμπαραστάτες σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας. Κι αυτό είναι καλό, διότι τα προβλήματα δεν κρύβονται κάτω από το χαλί κι ο καθείς αναλαμβάνει τις ευθύνες του” και πρόσθεσε “δεν φτάνει κανένα θεσμικό ή νομικό πλαίσιο για να κατοχυρωθεί η ισότητα. Πρέπει η στάση της ζωή μας να υποδεικνύει την κοινωνία και τον πολιτισμό που θέλουμε και να απαγορεύει τις διακρίσεις και τις πράξεις βίας.

Κι αυτή η υπόδειξη προς κάθε κατεύθυνση μπορεί να φέρει εσωτερικές επαναστάσεις και σε άλλους λαούς, που η ανάγκη το έφερε να ζουν μαζί μας και που η θέση της γυναίκας είναι χειρότερη»

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό