Δημοσιογραφία υπό το μηδέν

Δημοσιογραφία υπό το μηδέν

Δημοσιογραφία υπό το μηδέν

Κομματικός δημοσιογράφος και στέλεχος κόμματος στο ίδιο πάνελ «ενημερώνουν». Ο «δημοσιογράφος» αφήνει τον πολιτικό να λέει ότι θέλει, χωρίς μια διακοπή, χωρίς μια υπόδειξη πως όσα λέει είναι εκτός πραγματικότητας, στο τέλος τον επαινεί για το έργο του. Είναι αυτό δημοσιογραφία; Στελέχη κυβερνητικά εμφανίζονται σαν ειδήμονες και αγορεύουν για πολιτικά ζητήματα παρουσιάζοντας απλώς την κυβερνητική πολιτική. «Δημοσιογράφοι» ουρλιάζουν υπέρ της κυβερνητικής πολιτικής. Τώρα με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, κανείς δημοσιογράφος δεν αναφέρετε στην αντισυνταγματικότητα του θέματος. Γιατροί, αστυνομικοί, δικηγόροι, λογιστές, όλοι προσκείμενοι στην κυβέρνηση, αναλύουν δήθεν, την κατάσταση στους κλάδους τους, προάγοντας την κυβερνητική πολιτική. Τα κανάλια της επαρχίας της Αθήνας που ανήκουν όλα στους κοτζαμπάσηδες, οι οποίοι κάνουν δουλειές με την κυβέρνηση, είναι μέσα οικονομικά και σύμφωνα με τελευταία δημοσιεύματα η κυβέρνηση πληρώνει τα ένσημα των …δημοσιογράφων. Κάτι ανάλογο με τα παραπάνω, συμβαίνει στον Τύπο και στα ενημερωτικά σάιτ. Και το τελευταίο, ενώ τα κανάλια λένε πως το ΠαΣοΚ-ΚΙΝΑΛ έχει περάσει μπροστά από τον Σύριζα, συνεχίζουν να χτυπούν τον Κασσελάκη. Είναι αυτό δημοσιογραφία; Στην σημερινή Ελλάδα, βεβαίως και είναι. Και μην τολμήσει κανείς να πει το αντίθετο, θα δεχθεί επίθεση από παντού, θα χαρακτηριστεί αντιδραστικός, τουλάχιστον, θα λοιδορηθεί, θα εξοβελιστεί από το σύστημα της «δημοσιογραφίας».

Η Αgrotica 2024 ήταν για Εβρίτες

Μεταφέρουν αγρότες της Ροδόπης που βρέθηκαν στην φετινή Agrotica, πως σε όσα σταντ περιηγήθηκαν, έβλεπαν τρακτέρ και άλλα γεωργικά μηχανήματα αγορασμένα από αγρότες του Έβρου. Ε, ναι, καθότι, στα σχέδια βελτίωσης μπήκαν κυρίως αγρότες από τον γειτονικό νομό. Και κάπου υπάρχει ένα δίκιο, καθώς ο Έβρος επλήγη κυρίως, από τις καλοκαιρινές πυρκαγιές, αν και δασικές ήταν οι περισσότερες εκτάσεις που κάηκαν. Ναι αλλά, η κρίση στον αγροτικό τομέα αφορά όλους και θα ήταν συνετό, όχι να μοιραστούν τα σχέδια βελτίωσης, αλλά να χρηματοδοτηθούν πολλά περισσότερα. Γιατί να χρηματοδοτούνται με ευρωπαϊκό χρήμα τα «καθαρά» αυτοκίνητα και όχι τα αγροτικά μηχανήματα, τα οποία μπαίνουν στην παραγωγή, ενώ τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στα στεγασμένα γκαράζ; Γιατί δεν χρηματοδοτείται η παραγωγή, αντί της κατανάλωσης; Γιατί έτσι… Δεν θα μας ρωτήσουν και σε ποιων την τσέπη θα καταλήξουν οι χρηματοδοτήσεις…

Οι λακκούβες φυτρώνουν ξανά

Τις βούλωσαν τις λακκούβες στον δρόμο του Ροδίτη, αλλά αυτές είναι σαν αγριόχορτα, φυτρώνουν ξανά. Λίγο λίγο, υποχωρεί η άσφαλτος και ευτυχώς που δεν είχαμε βροχές, θα είχαν …αναγεννηθεί. Δεν μπορεί, κάποιος τρόπος θα υπάρχει ώστε να βουλώνονται υποδειγματικά οι λακκούβες. Και υπάρχει, αλλά θέλει δουλειά, να ξηλωθεί ο χώρος στην άσφαλτο γύρω από αυτές, ένα τετράγωνο με πλευρά ενός τουλάχιστον μέτρου και να ακολουθήσει το βούλωμα. Υπάρχουν και σχετικά βιντεάκια στο διαδίκτυο, με ειδικά μηχανήματα που κάνουν την δουλειά. Όσο ακριβά και αν είναι, θα τα έβγαζαν τα λεφτά τους, καθώς με τις λακκούβες που υπάρχουν, όλη μέρα θα δούλευαν. Η φωτογραφία είναι πριν το βούλωμα, αλλά σε λίγο έτσι θα είναι πάλι.

Μικρή μείωση λόγω εισαγωγών;

Εντωμεταξύ, φωνάζουν από τις διαφημίσεις οι πάροχοι ρεύματος για δεύτερο μήνα μείωσης των τιμών. Και όντος θα μειωθούν οι τιμές, καθότι η τιμή του φυσικού αερίου έχει καταποντιστεί, χάνοντας πάνω από 30% περίπου μέσα σε δέκα μέρες. Θα είναι ανάλογη η μείωση; Προφανώς όχι, καθότι όλα βασίζονται στο μείγμα ενέργειας, δηλαδή από τι παράγεται το ηλεκτρικό ρεύμα. Ήδη, από τις ανακοινώσεις των παρόχων φαίνεται πως η μείωση θα είναι μικρή. Οπότε, ενδιαφέρον θα έχει να δούμε στους λογαριασμούς, αν στο μείγμα θα αυξηθεί το ποσοστό χρήσης του φυσικού αερίου, ή αν θα αυξηθούν οι εισαγωγές ρεύματος, οι οποίες είναι ακριβές. Με λίγα λόγια, μονά-ζυγά δικά τους είναι και ο κόσμος απλά πληρώνει, χωρίς να γνωρίζει τι πληρώνει. Την ίδια ώρα με τα συμβόλαια οκτάμηνης διάρκειας, τινάζεται στον αέρα το σύστημα των πολύχρωμων τιμολογίων που επινόησε ο νεοφιλελεύθερος-κρατιστής υπουργός. Αυτό δα έλειπε, να κάνει κουμάντο ο υπουργός.

Επί πτυχίω και τα ΜΑΤ

Και εκατό χρόνια να περάσουν, δεν θα μάθουμε ποιος ζήτησε να μπουν τα ΜΑΤ στη Νομική Σχολή της Κομοτηνής. Και δεν είναι το θέμα αυτό, καθώς πάντα με Χρυσοχοΐδη, η αστυνομία κάνει ότι θέλει όποτε θέλει και λογαριασμό δεν δίνει, ούτε ο υπουργός, ούτε η κυβέρνηση. Άλλωστε, ήδη τα κανάλια της επαρχίας της Αθήνας, από την πρώτη στιγμή, δικαίωσαν το ντου των ΜΑΤ. Ένα δεν είπαν, ότι για να πάρουν πτυχίο μπήκαν τα παιδιά. Η δημόσια εκπαίδευση υποβαθμίζεται συνεχώς, υπεχρηματοδοτείται, έτσι για να φανεί πως χρειαζόμαστε τα ιδιωτικά ΑΕΙ, ας είναι και αντισυνταγματικά. Και δεν είδαμε και πολλές αντιδράσεις από καθηγητές. Εμ, πολλοί από αυτούς, γιατί να μην διδάξουν και στα ιδιωτικά ΑΕΙ… Ο Γιάννης Πανούσης μόνο βρόντηξε, αλλά να θυμηθούμε πως ενώ ήταν ο καλύτερος υπουργός που πέρασε στο τότε υπουργείο, το  2015, Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη. Τον έφαγε η τότε Αριστερά (συνιστώσες της), Αριστερά μπαίνοντας ή βγαίνοντας, όπως ο ίδιος είχε πει κάποτε.

Σε μπούνκερ η ΓΣ του Σύριζα;

Λίγο η αφραγκία που κατατρώει τον τοπικό Σύριζα, αφού άγνωστο τι έγινε με το ταμείο που είχαν οι αποστάτες, λίγο η ταραχώδης προηγούμενη συνέλευση, με την αποχώρηση των διαφωνούντων με την εγγραφή του Οντέρ Μουμίν, σε αναζήτηση χώρου με καλή ηχομόνωση και ανθεκτικού από κάθε άποψη βρίσκεται η τοπική ηγεσία του κόμματος, για την επόμενη Γενική Συνέλευση. Κάτι σαν μπούνκερ, αν και η ύπαρξη παρόμοιου κτίσματος είναι άκυρη τοπικά. Υπάρχει βέβαια το οχυρό της Νυμφαίας, αλλά πολύ μακριά. Η τελική επιλογή, θα εξαρτηθεί και από το στέλεχος που θα προσέλθει από την κεντρική ηγεσία. Να είναι το ίδιο στέλεχος, ή ο Ραγγούσης που την περιοχή την ξέρει σαν την Πάρο…

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό