Δημοσκόπηση GPO: Υπέρ της συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ τάσσονται οι ψηφοφόροι των δύο κομμάτων-Πώς ο Τσίπρας ενώνει την κεντροαριστερά

Δημοσκόπηση GPO: Υπέρ της συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ τάσσονται οι ψηφοφόροι των δύο κομμάτων-Πώς ο Τσίπρας ενώνει την κεντροαριστερά

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι το πρόσωπο που μπορεί να ενώσει την Κεντροαριστερά, σύμφωνα με τα ευρήματα δημοσκόπηση της GPO.

Ο πρώην πρωθυπουργός συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό τόσο ανάμεσα στο σύνολο των ερωτηθέντων, όσο και στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ είναι δεύτερος ανάμεσα σε όσους ψήφισαν ΠΑΣΟΚ.

Στην ίδια δημοσκόπηση, που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR, οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ τάσσονται υπέρ της συνεργασίας των δύο κομμάτων. Σε ό,τι αφορά στο ΠΑΣΟΚ, οι περισσότεροι πιστεύουν ότι πρέπει να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες για την εκλογή προέδρου.

Υπέρ της συνεργασίας των δύο κομμάτων τάσσονται το 70,9% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ (απάντησαν ναι/ μάλλον ναι) και το 52,3% του ΠΑΣΟΚ.

synergasia-syriza_161a9.jpg

synergasia-pasok_938cd.jpg

Στο ερώτημα ποιο πρόσωπο μπορεί να ενώσει την Κεντροαριστερά, ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει το 19% στο σύνολο των ερωτηθέντων. Ακολουθεί ο Στέφανος Κασσελάκης (10,6%) με μικρή διαφορά από τον Νίκο Ανδρουλάκη (10,4%), ενώ 9,3% συγκεντρώνει ο Χάρης Δούκας, 6,2% ο Παύλος Γερουλάνος, 4,7% ο Μανώλης Χριστοδουλάκης και 4,1% ο Παύλος Χρηστίδης. Το 28,9% των ερωτηθέντων απάντησε «κανένας από αυτούς».

kentroaristera1_adb99.jpg

Από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, το 45,6% πιστεύει ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι το πρόσωπο που μπορεί να ενώσει την Κεντροαριστερά. Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι στη δεύτερη θέση με 27,2%, ενώ το 9,8% επιλέγει τον Χάρη Δούκα, το 6,2% τον Νίκο Ανδρουλάκη και το 4,1% τον Παύλο Γερουλάνο.

kentroaristera-syriza_beedb.jpg

Αλλά και για το 13,4% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ ο Αλέξης Τσίπρας είναι το πρόσωπο που μπορεί να ενώσει την Κεντροαριστερά, πίσω από τον Νίκο Ανδρουλάκη που συγκεντρώνει το 32,2%. Ο Παύλος Γερουλάνος είναι τρίτος με 12,8%, μπροστά από τον Χάρη Δούκα (12,4%), τον Μανώλη Χριστοδουλάκη (8,7%), τον Παύλο Χρηστίδη (4,7%) και τον Στέφανο Κασσελάκη (2,1%).

kentroaristera-pasok_34bef.jpg

Δημοσκόπηση: Εκλογές άμεσα στο ΠΑΣΟΚ λένε οι περισσότεροι

Σε ό,τι αφορά τις διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ, η πλειονότητα των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση πιστεύουν ότι πρέπει να στηθούν άμεσα κάλπες.

Το 66,4% απαντούν ναι ή μάλλον ναι στο ερώτημα αν πρέπει να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία εκλογής προέδρου. Μάλιστα, ανάμεσα στους ψηφοφόρους το ΠΑΣΟΚ το ποσοστό ξεπερνά το 70%.

pasok-ekloges_2d871.jpg

Τον Νίκο Ανδρουλάκη θεωρεί καταλληλότερο για να ηγηθεί του ΠΑΣΟΚ το 20,7% από το σύνολο των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση. Το 16,5% επιλέγουν τον Χάρη Δούκα, το 13,3% τον Παύλο Γερουλάνο, το 8,8% τον Μανώλη Χριστοδουλάκη και το 5,6% τον Παύλο Χρηστίδη. Όμως, η απάντηση «κανένας από αυτούς» συγκεντρώνει το 21%.

pasok-igetis1_7c98e.jpg

Ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ το ποσοστό του Νίκου Ανδρουλάκη ανεβαίνει στο 34,5%, ενώ στη δεύτερη θέση είναι ο Παύλος Γερουλάνος (17,7%). Ακολουθεί ο Χάρης Δούκας με 17,2%, ο Μανώλης Χριστοδουλάκης (13,6%) και ο Παύλος Χρηστίδης (2,5%).

pasok-igetis2_8a9eb.jpg

Προβάδισμα 15,4% της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου

Στην πρόθεση ψήφου για βουλευτικές εκλογές, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 29,1%, καταγράφοντας προβάδισμα 15,4 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ (13,7%).

Στην τρίτη θέση είναι το ΠΑΣΟΚ με 12,4%, στο 8% είναι η Ελληνική Λύση και το ΚΚΕ, ενώ ακολουθούν η Νίκη (3,3%), η Φωνή Λογικής (3,3%), η Πλεύση Ελευθερίας (3,1%) και η Νέα Αριστερά (1,9%).

prothesi-psifou_59557.jpg

Τέλος, αρνητικά και μάλλον αρνητικά κρίνει τον ανασχηματισμό το 58,3% των ερωτηθέντων, ενώ αντίθετη άποψη εκφράζει το 33,8%.

anasximatismos_1eb54.jpg

Πηγή: dnews.gr

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό