Δημοσκόπηση Marc: Ανοίγει η «ψαλίδα» μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογή Ανδρουλάκη. Το ΠΑΣΟΚ ψαλιδίζει τη διαφορά με ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση Marc: Ανοίγει η «ψαλίδα» μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογή Ανδρουλάκη. Το ΠΑΣΟΚ ψαλιδίζει τη διαφορά με ΣΥΡΙΖΑ

Αλλαγή πολιτικών συσχετισμών καταγράφουν τα ευρήματα της νέας δημοσκόπησης της εταιρίας Marc μετά τη θριαμβευτική νίκη του Νίκου Ανδρουλάκη έναντι του Γιώργου Παπανδρέου, στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ..

Πιο συγκεκριμένα, το Κίνημα – ΠΑΣΟΚ αυξάνει το ποσοστό του στην πρόθεση ψήφου, με τον ΣΥΡΙΖΑ να καταγράφει αξιοσημείωτες απώλειες, σύμφωμα με την δημοσκόπηση της Marc για λογαριασμό της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα».

Στην πρόθεση ψήφου, πρώτο κόμμα εμφανίζεται η ΝΔ με ποσοστό 33% και προηγείται με 13,8 μονάδες από τον ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει 19,2%.

Τρίτη κοινοβουλευτική δύναμη είναι το ΚΙΝΑΛ με 15,2%, από το 9% που βρισκόταν τον προηγούμενο μήνα. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,3%, η Ελληνική Λύση με 4,6% και το ΜέΡΑ25 με 2,1%.

Το ποσοστό των αναποφάσιστων βρίσκεται στο 11,2%, ενώ 1,2% των ερωτηθέντων δηλώνουν «άκυρο/λευκό».

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Marc, τα ποσοστά των κομμάτων στην πρόθεση ψήφου έχουν ως εξής:

Νέα Δημοκρατία:33%

ΣΥΡΙΖΑ: 19,2%

Κίνημα Αλλαγής/ΠΑΣΟΚ: 15,2 %.

ΚΚΕ: 5,3%

Ελληνική Λύση: 4,6%

Μέρα25: 2,1%.

Σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση των πολιτικών αρχηγών ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει δημοφιλέστερος 52,1% και δεύτερος εμφανίζεται ο Νίκος Ανδρουλάκης έρχεται δεύτερος με 46,4%. Τρίτος είναι γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας με 31,8% και στην τέταρτη θέση βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας με 30,2%. Πέμπτος ακολουθεί ο Γιάνης Βαρουφάκης με 19,1% κι έκτος ο Κυριάκος Βελόπουλος με 14,9%.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό