Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής: Παρουσίαση βιβλίου του Πασχάλη Κατσίκα με τίτλο «Νήσος Κίρκη»

Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής: Παρουσίαση βιβλίου του Πασχάλη Κατσίκα με τίτλο «Νήσος Κίρκη»

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής στο πλαίσιο των δράσεων που υλοποιούνται με την ΚΟΙΝΣΕΠ «Κομοτηνή Εν Δράσει», το Δημοκρίτειο Βιβλιοχαρτοπωλείο και οι «Εκδόσεις Δρόμων» διοργανώνουν την παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Πασχάλη Κατσίκα με τίτλο «Νήσος Κίρκη».

Η βιβλιοπαρουσίαση θα γίνει την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024 και ώρα 19:00 στον αύλειο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κομοτηνής

Για την ποιητική συλλογή θα μιλήσουν:
-Γιάννης Στρούμπας, φιλόλογος-συγγραφέας
-Βίκη Τριανταφυλλιά, φιλόλογος

Ο φιλόλογος-συγγραφέας, Ιγνάτης Χουβαρδάς θα συζητήσει με τον συγγραφέα για το σύνολο του έργου του.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:
Η «Νήσος Κίρκη» (εκδ. Δρόμων, 2024) αποτελεί την πέμπτη χρονολογικά ποιητική δουλειά του Πασχάλη Κατσίκα. Πρόκειται για μία συλλογή από 47 σύντομα, πυκνά, απαιτητικά και υπαινικτικά ποιήματα που προσκαλούν σε πολλαπλές αναγνώσεις. Αποτελείται από τέσσερις ενότητες, οι οποίες ορίζονται αντίστοιχα από τέσσερα ποιήματα, των οποίων η στοίχιση γίνεται στο δεξί μέρος της σελίδας. Το παρελθόν συναντά το παρόν. Νοσταλγία και συναίσθημα. Ρόλοι που αντιστρέφονται στο διάβα της ζωής. Μια Κίρκη η ποίηση, Οδυσσείς εμείς, μπροστά μας και πίσω η Ιθάκη, αρχή και τέλος δεν έχει αυτό το ταξίδι. Μονάχα σταθμούς ενδιάμεσους, πόλεις, ανθρώπων βουλές. Οι μνήμες γύρω από το χωριό του, την Κίρκη (Έβρου), ο έρωτας, ο θάνατος, το παραμύθι, η πτήση, η προσγείωση αποτελούν βασικές θεματικές της συλλογής. Ο λόγος είναι λιτός, αφαιρετικός και οικονομημένος. Είναι μια ποίηση υπαρξιακή που προχωράει στο μεδούλι της ανθρώπινης ουσίας δίχως να βαραίνει: με έναν παρήγορο και ανάλαφρο στοχασμό.

Για οποιαδήποτε πληροφορία, επικοινωνήστε με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής.
Τηλ. επικοινωνίας: 2531022589
mail:[email protected]

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό