Δράμα: Επίσκεψη του υφυπουργού Δικαιοσύνης Ανδρέα Νικολακόπουλου στο σωφρονιστικό κατάστημα της πόλης

Δράμα: Επίσκεψη του υφυπουργού Δικαιοσύνης Ανδρέα Νικολακόπουλου στο σωφρονιστικό κατάστημα της πόλης

Επίσκεψη πραγματοποίησε την Παρασκευή 19/1/2024, στο νέο Σωφρονιστικό Κατάστημα στο Νικηφόρο Δράμας, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος. Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για τη δεύτερη επίσκεψη του υφυπουργού σε σωφρονιστικό κατάστημα, μέσα στις λίγες μέρες που έχει αναλάβει τα καθήκοντά του.

Τον κ. Νικολακόπουλο υποδέχθηκε ο διευθυντής του καταστήματος, κ. Σταμπουλής, ενώ τον συνόδευε ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ, Δημήτρης Κυριαζίδης. Στη συνέχεια ξεναγήθηκε στις νεόδμητες εγκαταστάσεις και ενημερώθηκε για τις συνθήκες λειτουργίας, με έμφαση στα θέματα ασφάλειας και καθημερινής διαβίωσης κρατουμένων και προσωπικού.

Στο σωφρονιστικό κατάστημα μεταφέρθηκαν ήδη οι πρώτοι 38 κρατούμενοι, κυρίως από τα καταστήματα Νιγρίτας Σερρών και Κομοτηνής, ενώ θα έχει συνολική χωρητικότητα 600 κρατουμένων. Σταδιακά αναμένεται να καλυφθούν οι θέσεις και να διαμορφωθούν όλες οι προϋποθέσεις ασφαλείας, ούτως ώστε το επόμενο διάστημα να φιλοξενήσει ακόμη μεγαλύτερο αριθμό κρατουμένων.

«Πρόκειται για μία φυλακή σύγχρονων προδιαγραφών, όπως αρμόζει σε ευρωπαϊκή χώρα, και είμαστε πολύ περήφανοι που επί κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας, ξεκίνησε τη λειτουργία της. Συνεχίζουμε τη σκληρή δουλειά για να αναμορφώσουμε τον Σωφρονιστικό Χάρτη της χώρας, ενώ έχουμε θέσει εξαρχής συγκεκριμένους στόχους: Τη βελτίωση των συνθηκών κράτησης στο σύνολο των καταστημάτων που διαθέτει η χώρα, και τη διαχείριση του υπερπληθυσμού των σωφρονιστικών καταστημάτων. Την ενίσχυση του προσωπικού, των υπηρεσιών υγείας, της μετα-σωφρονιστικής μέριμνας και των διαδικασιών εκπαίδευσης και επανένταξης των κρατουμένων. Κι όλα αυτά, μέσα από τον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων υποδομών και την κατασκευή νέων, σύμφωνα με σύγχρονα ευρωπαϊκά πρότυπα και καλές πρακτικές», τόνισε ο υφυπουργός.

Στη συνέχεια της επίσκεψής του στην περιοχή, ο Ανδρέας Νικολακόπουλος επισκέφθηκε την Αστυνομική Διεύθυνση Δράμας, όπου τον υποδέχθηκε ο αστυνομικός διευθυντής Α. Καπελάκης και τον ενημέρωσε για όλα τα τρέχοντα ζητήματα.

«Δουλεύουμε ήδη σκληρά, ως νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου, για την ποσοτική και ποιοτική ενίσχυση του ρόλου του Έλληνα αστυνομικού, αλλά και την άμεση εγκαθίδρυση στην κοινωνία του αισθήματος της ασφάλειας, ως θεμελιώδους δικαιώματος. Διαμορφώνουμε τις προϋποθέσεις αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης με τους πολίτες», τόνισε ο κ. Νικολακόπουλος.

Πηγή: iefimerida.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό