Έρχεται στη Δράμα  ο 17ος Διαγωνισμός Γευσιγνωσίας Ερασιτεχνικών Οίνων και Αποσταγμάτων «Άμπελος και Οίνος της Ηδωνίδας Γης»

Έρχεται στη Δράμα ο 17ος Διαγωνισμός Γευσιγνωσίας Ερασιτεχνικών Οίνων και Αποσταγμάτων «Άμπελος και Οίνος της Ηδωνίδας Γης»

Ο 17ος Διαγωνισμός Γευσιγνωσίας  Ερασιτεχνικών Οίνων και Αποσταγμάτων «Άμπελος και Οίνος της Ηδωνίδας Γης», πρόκειται να πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Μαρτίου, στο Ξενοδοχείο «Κούρος» της Δράμας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του διαγωνισμού, στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η έναρξη της διαγωνιστικής δοκιμασίας και στις 16.00 το τέλος της δοκιμασίας.

Τέλος, στις 19.30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί η απονομή των βραβείων.

Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει δεξίωση με μπουφέ και οίνους τόσο των φημισμένων Οινοποιείων της περιοχής όσο και των διαγωνιζομένων δειγμάτων.

Οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό θα πρέπει μέχρι την Τετάρτη 27η  Μαρτίου 2024 (ημερομηνία παραλαβής) να έχουν αποστείλει τα δείγματα.

Κατηγορίες Οίνων

Στις κατηγορίες Οίνων, περιλαμβάνονται οι Λευκοί – Ροζέ (ανεξαρτήτως χρονιάς. Σημείωση: Εάν έχουμε ικανές συμμετοχές θα  κάνουμε δύο κατηγορίες ξεχωριστές : Μία Λευκά και μία Ροζέ), οι Ερυθροί Φρέσκοι Οίνοι του 2023 και οι Ερυθροί Παλαιωμένοι Οίνοι (προγενέστεροι του 2023).

Κατηγορίες Αποσταγμάτων (Διήμερων Αποστακτήρων):

Στις κατηγορίες των Αποσταγμάτων περιλαμβάνονται τα Σκέτα, τα Αρωματικά και τα Παλαιωμένα.

Για κάθε δείγμα οίνου θα σταλούν 2 (δύο) φιάλες 0.75 λίτρου, και για τα αποστάγματα δύο φιάλες των 500ml. Κάθε δείγμα θα φέρει πινακίδα- ετικέτα, όπου θα αναγράφεται για τους Οίνους: Ονοματεπώνυμο του διαγωνιζομένου η ποικιλία, η χρονιά και η περιοχή.

Για τα Αποστάγματα: Ονοματεπώνυμο του διαγωνιζομένου το είδος του αποστάγματος και Περιοχή.

Οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να συμμετάσχουν με περισσότερα του ενός δείγματα για κάθε κατηγορία. Τιμή συμμετοχής: Για κάθε δείγμα 5 (πέντε) ευρώ και οι συμμετοχές εκτός Ελλάδος (Βουλγαρία) 5 μονάδες τοπικού νομίσματος.

Τηλέφωνα επικοινωνίας:  6985 018250 Θανάσης  &  6972 996684 Γιώργος.

Πηγή: proinos-typos.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό