Δράμα: Ξεκίνησε το ετήσιο πολυμορφικό φεστιβάλ “Undercurrent Multiverse Festival Drama”, σε συνεργασία με την ΠΑΜΘ- Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Δράμα: Ξεκίνησε το ετήσιο πολυμορφικό φεστιβάλ “Undercurrent Multiverse Festival Drama”, σε συνεργασία με την ΠΑΜΘ- Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Από σήμερα Πέμπτη 24 μέχρι και τις 29 Αυγούστου, διοργανώνεται για 4η συνεχόμενη χρονιά το Undercurrent Multiverse Festival Drama.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο φεστιβάλ στη Δράμα, που διοργανώνεται από την «Undercurrent  Κοιν.Σ.Επ.» και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας – Θράκης.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο πάρκο του Διοικητηρίου Δράμας (Κήπος των Γλυπτών), ενώ κάποιες άλλες στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δράμας. Πρόκειται για ένα ετήσιο πολυμορφικό φεστιβάλ (multiverse festival), με μείγμα εμπειριών μουσικής, θεάτρου, χορού, παιδικών δράσεων, εικαστικών τεχνών, λογοτεχνίας, ποίησης.

Όπως η Δράμα και η ΑΜ-Θ βρίσκονται στο διπλό σταυροδρόμι μεταξύ Ανατολής και Δύσης, Βορρά και Νότου, έτσι και το Undercurrent Multiverse Festival αναμιγνύει τα είδη και τις επιρροές και αναδεικνύει τις ευκαιρίες για αυτοσχεδιασμό και δια-δραστικές εμπειρίες με το κοινό.

Μιλώντας για το πολυμορφικό φεστιβάλ, ο πρόεδρος της «Undercurrent  Κοιν.Σ.Επ.» κ. Αναστασιάδης επισημαίνει ότι, «εμείς δεν αρκούμαστε στην πεπατημένη οδό όπως γίνεται από άλλα φεστιβάλ. Αναμειγνύουμε τα είδη τέχνης, έχουμε δημιουργικές επιρροές και αναδεικνύουμε εμπειρίες για διαδραστικές εμπειρίες για το κοινό».

Ο ίδιος επισημαίνει ακόμα τη σημαντική συμμετοχή του κοινού της Δράμας αλλά και επισκεπτών της πόλης μας, λέγοντας ότι «η συμμετοχή του κόσμου την περσινή δεύτερη χρονιά ήταν ιδιαίτερα μεγάλη, είχαμε πολλούς ενεργούς πολίτες που ζήτησαν να γίνει και πάλι και να συνεχιστεί ο θεσμός».

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ

Την Πέμπτη 24/8, ώρα 20.30 στο Πάρκο των Γλυπτών «BELLE EPOQUE» Τραγούδια εποχής μεσοπολέμου των εξής συνθέτων: ΑΤΤΙΚ, ΣΟΓΙΟΥΛ, Κώστα Γιαννίδη, Eduardo Bianco, Ραπίτη Λεο, Γρηγόρη Κωνσταντινίδη, Θέμη Ναλτσα, Κυπαρίσση Γιάννη, Μίμη Κατριβάνου, Νινή Ζαχά,  Μίμη Πλέσσα, Τάκη Μωράκη.

Στο αφιέρωμα θα συμμετέχουν: Ευφημία Ζάννη πιάνο, Γιάννης Αναστασιάδης κιθάρα, Μάρκος Φαϊτάς Κρουστά,  Πωλίνα Κατσαβούνη σαξόφωνο, ακορντεόν, τραγούδι, Δρόσος Δρόσου τραγούδι,  Λαζαρίδου Ευθυμία απαγγελία, Γιάννης Αναστασιάδης επιμέλεια Video.

Την Παρασκευή 25/8 και ώρα 19.00 Παράσταση φωνητικής της Modern Music Academy με το τμήμα φωνητικής της κας Γαλάτειας Μαστιχίδου.

Επίσης στις 21.00 Undercurrent  Rap Tournament: Διαγωνισμός, με επιμέλεια Νότη Μπανασα.

Το Σάββατο 26/8 και ώρα 20.30 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δράμας, ποιητική εκδήλωση «Ποιητικά Τρίηχα Καρδιάς», με ποιήματα  των ποιητριών της περιφέρειας : Έλενα Ψαραλίδου, με καταγωγή από Ξάνθη, Φωτεινή Ψιρολιόλιου με καταγωγή από Προσοτσάνη Δράμας  και Ζωή Χατζηγεωργίου με καταγωγή από Καβάλα. Στο αφιέρωμα θα συμμετέχουν: Μουσικοί: Ζάνη Ευφημία πιάνο 2. Ρωξάνη Κερανοπούλου φωνή, Απαγγελία: ΑΠΑΓΓΕΛΙΑ: Βαμβακίδου Μαίρη, Θεοδωρίδης Γεώργιος, Λαζαρίδου Ευθυμία, Μιχαλοπούλου Ανθή, Πουγιούδογλου Μαρία, Παπαδοπούλου Λίνα, Πουρσαλίδης Μάκης, Τσάμπρα Σοφία.

Την Κυριακή 27/8 και ώρα 19.00 στο Πάρκο των Γλυπτών, παιχνίδια δημιουργικής γραφής και ήχο-ιστορίες με επιμέλεια Αφροδίτης Μαζαράκη.

Επίσης στις 20.00 Φυσικοί τρόποι ενίσχυσης του ανοσοποιητικού συστήματος με τον Dr Πασχάλη Ηλιόπουλο ND φυσιοπαθητικό-γεροντολόγο.

Στις 21.00 Συναυλία από Οκτώ (8) Συγκροτήματα της Modern Music Academy.

Τη Δευτέρα 28/8 και ώρα 18.30 Σχολικό Bazaar από το «Χαμόγελο του Παιδιού» και δημιουργική απασχόληση σε συνεργασία με το Καλλιτεχνικό εργαστήρι δημιουργικής έκφρασης «Ονειροτεχνείο».

Στις 18.30 Αφήγηση παραμυθιού – Δραματοποίηση από το Καλλιτεχνικό εργαστήρι δημιουργικής έκφρασης «Ονειροτεχνείο».

Στις 20.00 Επίδειξη-παρουσίαση του σώματος  Σαμαρειτών Δράμας  του Ερυθρού Σταυρού Δράμας.

Επίσης, στις 21.00, Μουσικό αφιέρωμα – συναυλία έντεχνης και παραδοσιακής μουσικής με τους DRAMATZORE (Κώστας Βόιτσος, Γιάννης Φάφας, Γιάννης Κουφού, Γιάννης Μπίκας, Μάρκος Φαϊτάς. Συμμετέχει μαζί τους ο Χρήστος Ντίνας).

Την Τρίτη 29/8 και ώρα 21.00 Drama Drum Festival: Παράσταση με τον Gabor Dornyei έναν από τους πιο περιζήτητους και επιτυχημένους Solo Artists, Session Drummers και Drum Clinicians/Educators στην Ευρώπη και  όχι μόνο. Συμμετέχουν μαζί του ο Μένιος Πασσιαλής και ο Πάνος Βασιλόπουλος.

Την Τετάρτη 30/8 και ώρα 11:30 Εκπαιδευτικό Μουσικό Σεμινάριο  Κρουστών RUDIMENTS

Και στις 18:30  Σεμινάριο με τον Gabor Dornyei  για μικρούς και μεγάλους. Συμμετέχουν μαζί του ο Μένιος Πασσιαλής και ο Πάνος Βασιλόπουλος.

Πηγή: proinos-typos.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό