Εισαγγελική έρευνα για τους θανάτους 40 μοναχών στο Άγιο Όρος

Εισαγγελική έρευνα για τους θανάτους 40 μοναχών στο Άγιο Όρος

Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα βρίσκεται είναι σε εξέλιξη για το τι ακριβώς συμβαίνει στο Άγιο Όρος και ήδη 40 μοναχοί έχουν χάσει τη ζωή τους από κορωνοϊό ενώ 1.050 έχουν νοσήσει.

Εστία υπερμετάδοσης αλλά και παραπληροφόρησης φαίνεται πως συνεχίζει να είναι το Άγιο Όρος παρά το γεγονός ότι έχουν χαθεί 40 μοναχοί από την αρχή της πανδημίας. 1.000 από τους 1.800 διαμένοντες στο Όρος, έχουν νοσήσει τουλάχιστον μία φορά, σύμφωνα με αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα ΝΕΑ».

«Είναι ένα φαινόμενο αυτό που έχει επικρατήσει και κρατάει από πολύ παλιά, το οποίο δρα μέσα στο χώρο της εκκλησίας και εκμεταλλεύεται την πίστη των ανθρώπων και τις ευαισθησίες και με το προσωπείο του δήθεν αγωνιστή και ήρωα εναντίον του κάθε κακού που θα έρθει να πλήξει την εκκλησία μας, κερδίζει κόσμο γιατί έχει αφεθεί και δυστυχώς δεν έχει χτυπηθεί στη ρίζα του από την αρχή», λέει ο Βαρθολομαίος, ηγούμενος Μονής Εσφιγμένου.

Ο Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους, Θανάσης Μαρτίνος, μιλώντας στο MEGA, δήλωσε πως πλέον το 75% των μοναχών έχει νοσήσει ή εμβολιαστεί.

«Ένα 55 με 60% των μοναχών, γύρω στα 1.050 έχουν νοσήσει, 30% είναι εμβολιασμένοι. Είναι αφιερωμένοι στην προσευχή και λογικά έχουν μικρή σχέση με τον έξω κόσμο. Δεν υπάρχει τηλεόραση στο Άγιο Όρος, ασφαλώς έχουν κινητά έτσι. Τώρα αν υπήρξαν δύο, τρεις περιπτώσεις που εξέφρασαν απόψεις σε γνωστούς τους εναντίον του εμβολίου μπορεί να υπήρχαν».

Στην σκιά της κατεπείγουσας εισαγγελικής έρευνας για αντιεμβολιαστικά κηρύγματα αγιορειτών γερόντων, αρκετοί είναι οι μοναχοί που εδώ και έναν χρόνο τάσσονται ανοιχτά κατά του εμβολίου.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό